Copii super

Andrei Ciobanu, micul mare dansator

Andrei Ciobanu are 12 ani și este în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede. De cum îl vezi, n-ai cum să nu-i observi frumusețea și eleganța. Acestea sunt native, evident, dar grația mișcărilor sale, felul în care pășește pe scenă și ținuta impecabilă sunt dobândite în urma antrenamentelor sale zilnice ca dansator sportiv. Despre marea lui pasiune pentru dans, despre premiile pe care le-a câștigat la competițiile la care a participat în toată țara, dar și despre ce se află în spatele performanțelor sale, l-am invitat chiar pe Andrei Ciobanu să ne povestească.

Presscafe: De la ce vârstă eşti pasionat de dans?

Andrei Ciobanu: Practic dans sportiv de la vârsta de 8 ani. Îmi place acest sport deoarece este diferit de celelalte sporturi.

Presscafe: Când ai început să faci cursuri de dans în mod organizat?

Andrei Ciobanu: De aproximativ doi ani am început să practic dansul în mod organizat, mai întâi în cadrul unui club din orașul nostru, apoi ajungând să fac performanță la clubul Suprem Dance din Râmnicu Vâlcea, sub îndrumarea domnului antrenor Bogdan Stîrcu.

Presscafe: De ce te-ai îndreptat spre dans sportiv?

Andrei Ciobanu: M-am îndreptat spre dans sportiv deoarece am știut de la început că acest sport mi se potriveşte, de mic fiind pasionat.

Presscafe: Ai un stil de dans preferat?

Andrei Ciobanu: Sunt opt stiluri de dans pe care le dansez în acest moment: vals lent, vals vienez, quick step,tango care fac parte din categoria Standard, și samba, chacha, rumba și jive care fac parte din categoria Latino. Eu prefer dansurile Latino deoarece îmi plac dansurile dinamice.

Presscafe: Cât antrenament presupune performanţa?
Andrei Ciobanu: Ca în orice sport care cere performanță, antrenamentul fizic trebuie făcut în fiecare zi, iar programul orelor de dans este stabilit de domnul profesor.

Presscafe: Participi la concursuri?

Andrei Ciobanu: Da, particip la concursuri care se organizează în toată țara, cel mai recent fiind cel de la Sebeș unde, împreună cu partenera mea, am obținut locul întâi din 34 de perechi participante.

Presscafe: Cum o cheamă pe partenera ta de dans și cum e să lucrezi în echipă?

Andrei Ciobanu: Partenera mea se numește Daria Vocheci și formăm pereche de aproximativ un an. Sportul practicat în echipă presupune înțelegere, acceptare și faptul că te poţi baza și pe celălalt.

Presscafe: Dacă nu vă iese un dans aşa cum ar trebui, cum rezolvaţi situaţia?

Andrei Ciobanu: Cerând sfatul domnului antrenor și exersând de mai multe ori acea figură.

Presscafe: Au existat vreodată şi situaţii neplăcute (să ai un accident, să nu te simţi bine, să fii bolnav) şi totuşi să fii obligat să performezi pe scenă?

Andrei Ciobanu: Da, s-a întâmplat în cadrul unui concurs de la Brașov să îmi fie rău și totuși am dansat și am reușit să urcăm pe podium, ocupând locul al treilea.

Presscafe: Ai vreun model din domeniul dansului sportiv?

Andrei Ciobanu: Am mai multe perechi pe care le admir, dar consider că fiecare trebuie să fie original și să își urmeze propriul drum al performanței.

Presscafe: Ce părere au colegii tăi despre pasiunea şi performanţele tale?

Andrei Ciobanu: Colegii au păreri diferite. Unii mă felicită și mă susțin, alții sunt indiferenți sau, poate, invidioși.

Presscafe: Ce alte preocupări mai ai în afara dansului sportiv? La ce fel de evenimente artistice mai participi?

Andrei Ciobanu: Pe lângă Dansul Sportiv, îmi place și modeling-ul. Am participat la primul concurs de frumusețe și talent organizat în România, unde am câștigat premiul pentru cel mai frumos băiat la categoria mea de vârstă, dar și la concursuri din Bulgaria și Turcia, unde am obținut premiul cel mare „Super Grand Prix”.

Presscafe: Cine îţi încurajează traseul artistic şi te sprijină în ceea ce faci?

Andrei Ciobanu: Mă bucur de sprijinul familiei: părinții, sora mea și bunicii.

Presscafe: Ce îţi place să faci în timpul liber şi cu cine ţi-l petreci?

Andrei Ciobanu: În timpul liber îmi place să fac poze, fiind pasionat de fotografie, îmi place să mă joc cu câinele meu, Bebetto, dar și cu prietenii. Tot în timpul liber, fac clipuri pe care le postez pe canalul meu de YouTube , Andrei05 . De asemenea, vă invit să descoperiți contul meu de pe Musical.ly, @ciobanuandrei, dar și pe cel de Instagram.

S-ar putea să-ți placă și...