Stiri

Whitney Houston ar fi împlinit, astăzi, 54 de ani

Whitney Houston ar fi împlinit, astăzi, 54 de ani. Născută pe 9 august 1963, în New Jersey, solista și-a găsit sfârșitul la doar 48 de ani, pe 11 februarie 2012, în cada unui hotel din Beverly Hills. Moartea sa provocată de consumul de pastile amestecate cu alcool a fost declarată de unii ca fiind alegerea ei, pe când alții au susținut că a fost doar o întâmplare nefericită și nepremeditată. Oricum, era cunoscută dependența sa de droguri venită din zbuciumul unei vieți deloc fericite alături de soțul său care a și făcut consumul de substanțe interzise un obicei în familia lor.

Căsnicia sa de 15 ani cu cântărețul Bobby Brown, încheiată în 2007, a fost un lung chin pentru solistă, fiind cunoscut faptul că acesta a maltratat-o fizic și a implicat-o în nenumărate scandaluri. Din păcate, stilul lor de viață a afectat-o și pe singura fiică a cuplului, Bobbi Kristina Brown, care a decedat la trei ani după mama sa, la doar 22 de ani.

Dincolo de tragismul vieții și morții sale, Whitney Houston rămâne în memoria și sufletul publicului ca o artistă cu voce desăvârșită, care a adus bucurie cu harul său nemăsurat. În 2009, ”Cartea Recordurilor” o desemna drept cea mai premiată femeie din lume, având în total 415 premii până la acel moment. A fost, de asemenea, una dintre cele mai bine vândute artiste din lume. A fost singura solistă cu șapte hit-uri consecutive pe locul întâi în Billboard Hot 100, iar celebrul cântec ”I will always love you” de pe coloana sonoră a filmului ”The Bodyguard” în care Whitney a avut rol principal, a devenit cel mai bine vândut disc single al unei  artiste, din istoria muzicii din întreaga lume.

Cariera ei s-a măsurat doar în superlative, așa cum și suferința i-a fost la superlativ.

Astăzi, când Whitney Houston ar fi împlinit 54 de ani, nu mai putem decât să-i ascultăm cântecele și să-i mulțumim pentru muzică.

https://www.youtube.com/watch?v=_iUlF5uqD0E

 

S-ar putea să-ți placă și...