FILME TIMP LIBER

And the winner of the Oscar is….

Cum tot internetul a izbucnit zilele astea cu premiile Oscar, am zis că nu le pot lăsa să treacă neobservate și că trebuie să spun și eu ceva despre asta. Nu o să vorbesc despre rochii, ținute fancy, apariții spectaculoase sau alte treburi de genul ăsta, ci despre filmele câștigătoare de premii Oscar.

 1. Vom începe cu pelicula care a căstigat Oscarul pentru cel mai bun film, Moonlight. Ok, încă nu am reușit să-l văd în întregime așa că îmi este puțin cam greu să spun ceva despre el. Am apucat să văd o parte și ideea pe care am reușit să o desprind până acum este povestea unui băiețel de vreo șapte ani care a fugit de colegii care îl băteau și îl luau peste picior și inclusiv de familia lui și s-a ascuns într-un apartament părăsit dintr-o zonă destul de rău famată. Aici a fost găsit de către Mahershala Ali, câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun rol secundar, care l-a luat și l-a dus acasă la el pentru a-l ajuta și a-l face să vorbească despre ce i s-a întâmplat. Povestea pare destul de interesantă, filmul pare să fie destul de impactant, așa că nu merită ratat. În plus, nu știu alții cum sunt dar eu nu am ratat niciodată filmele câștigătoare la această categorie pentru că e clar că sunt pelicule de referință care trebuie văzute măcar o dată în viață.

  Oscar
  Sursă foto: beliefnet.com
 2. Manchester by the Sea. Un lung metraj de tip dramă care vorbește despre traume psihice și vicii care te pot afecta pentru toată viața. Acest film întruchipează povestea unui tip, Casey Affleck, câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, care, din cauza patimii alcoolului și-a distrus viața și modul în care viața l-a pus să își îndrepte erorile din tinerețe. Mă rog, povestea este destul de complexă și de dură, însă nu vreau să fiu spoiler și să vă povestesc toată acțiunea. Trebuie văzut, asta este foarte clar!

  Oscar
  Sursă foto: heyuguys.com
 3. La La Land, filmul cu cele mai multe nominalizări de anul acesta la premiile Oscar, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, Emma Stone. Ideea e simplă. Poate sunt eu hater sau poate filmul ăsta nu e atât de wow pe cât mă așteptam eu, dar pe mine nu m-a impresionat. Mi s-a părut doar un musical care m-a făcut să retrăiesc momentele Grease și să mă simt din nou în anii 70. Not such a big fan, but.. who knows.. Poate vouă vă place. Oricum, trebuie văzut măcar pe principiul „să nu mor prost”. That`s what I did.

  Oscar
  Sursă foto: blackgirlnerds.com

Nu o să mă bag și în alte categorii precum „cel mai bun scurt metraj” sau „cel mai bun documentar” pentru că nu e cazul. Am zis, în schimb, că astea trei merită văzute și amintite, că nu degeaba au luat Oscarurile.

Acestea fiind spuse, nu pot decât să vă urez vizionare plăcută și o primăvară plină de soare, fericire și lucruri frumoase!

S-ar putea să-ți placă și...