Jazz in Church
TIMP LIBER

Jazz in Church Festival a ajuns la a 5-a ediție

Săptămâna aceasta schimbăm puțin registrul electronic hipstăresc și de mare anvergură și trecem la ceva mai clasic care se adresează unui public mai eterogen și nișat. Cu ropote de aplauze, primim în scenă Jazz in Church Festival.

Probabil unii dintre voi știți despre ce este vorba sau ați auzit măcar vorbindu-se despre acest festival, dar pentru cei care nu știu încă, vom spune câteva ceva pentru a-i aduce pe calea cea dreaptă. Vorbesc din proprie experiență. Am crescut cu muzică pe viniluri. Eric Clapton, Vaya con Dios, BB King, ABBA, Beatles și mulții alții, deci, pasiunea pentru jazz și nu numai a fost cumva indusă încă din copilărie. Problema a fost că am crescut și că generația mea nu era tocmai consumatoare de muzică de genul ăsta așa că am pierdut contactul cu muzica jazz pentru o perioadă.

Cu câțiva ani în urmă, într-o vară, cea mai bună prietenă a mea îmi propunea un festival de jazz care avea loc în Piața Revoluției. Acela a fost momentul în care mi-am adus aminte cât de bine mă simțeam ascultând acest gen muzical, așa că n-am refuzat și nu o să regret niciodată. De atunci, încerc pe cât posibil să ajung la concerte și evenimente de jazz și-mi face plăcere de fiecare dată.

Revenind la oile noastre, Jazz in Church Festival este un eveniment care a ajuns deja la a cince-a ediție. Proiectul care a luat naștere în 2013 are ca scop aducerea în prim plan a muzicii jazz, muzicii contemporane și arhaice. Cu alte cuvinte, își propune să ducă publicul într-o călătorie muzicală care începe în secolul XIV și se termină în prezent. Toate astea într-un decor impunător: Biserica Luterană (Strada Luterană, nr. 2).

De la Francois Couturier, Paolo Vinaccia, Michael Portal, Louis Sclavis și până la Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen, Jazz in Church și-a creat deja un renume și un public fidel care abia așteaptă primăvara pentru că știu că festivalul apare precum ghioceii, să vestească vremea bună.

Anul acesta Jazz in Church nu se dezice de bunele obiceiuri și între 29 martie și 2 aprilie vor aduce la Biserca Luterană alte nume mari ale muzicii jazz: Chico Freeman, Franco Ambrosetti, Bojan Z și lista continuă. În plus, anul acesta aduce un program de jazz pentru cei mici care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11:00.

Prețul biletelor este de 120 lei pe zi, iar pentru programul Jazz for Kids 15 lei.

Toate informațiile de care aveți nevoie le puteți găsi pe pagina de Facebook Jazz in Church, iar biletele se pot achiziționa în rețeaua Eventim.

Audiție plăcută!

S-ar putea să-ți placă și...