Copii super

Să o ajutăm pe micuța Loredana Maria care suferă de o boală gravă!

Sub numele „Vreau să fiu și eu ca voi”, în urmă cu aproximativ o săptămâna s-a început pe Facebook o campanie de strângere de fonduri pentru o fetiță care suferă de o gravă maladie: Tumora Sarcom Ewing. Loredana Maria a avut cancer osos, aparent s-a vindecat, dar boală necruțătoare a Loredanei a recidivat și este mult mai gravă.  După ce a trecut printr-o cumplită operație în decembrie 2017, urmată de tratament cu citostatice timp de 11 luni și 28 de ședințe de radioterapie, Loredana se află din nou acum în dureri mari pe patul unui spital din București, boală instalându-se acum la vertebra L1. Această boală a recidivat după 2 luni de la terminarea tratamentului. 

Totuși, conform statisticilor, speranța de supraviețuire cu tratament este de 70% pentru maladia aceasta! Așadar există șanse pentru Loredana! Problemă însă sunt banii! Dacă fiecare român ar dona 10 lei, probabil că s-ar strânge toată suma de care copilul are nevoie pentru o operație în afara țării. Să ajutăm un înger nevinovat!

Diagnosticul: Tumora Sarcom Ewing
Are tasare de vertebra L1
Și tumoare intre vertebra de 10 , 5mm

Pentru cei ce vor sa contribuie la salvarea ei : Banca Transilvania, SCARLAT MARIA, 

COD IBAN: RO92BTRLRONCRT0310213701.
S-au strâns 3.170 £ (GBP) din 50.000 £ (GBP)info-solidFonduri strânse de 133 de persoane în 4 zile

Sarcomul Ewing

Definiţie clinică:Sarcomul Ewing este o tumoră malignă osoasă rotundă cu celule mici şi cu potenţial metastatic puternic. Prevalenţa:1-9/1 000 000Apare la vârste cuprinse între 5 şi 30 de ani, cu un vârf de incidenţă între 12 şi 18 ani. Tumora se întâlneşte excepţional la populaţia de culoare. Aspecte cliniceSimptomatologia clinică este necaracteristică. Uneori pot apărea tumefacţii ale părţilor moi cu sau fără inflamaţie locală. Simptomul cel mai frecvent este durerea. Alte simptome depind de organele cele mai apropiate de tumoră:

  • Deficienţe motorii, tulburări sfincteriene cauzate de compresiunea nervoasă sau tulburări mecanice în tumorile pelvine;
  • Tulburări respiratorii sau colecţii pleurale în tumorile costale;
  • Tulburări de compresie medulară radiculară în tumorile vertebrale.

TratamentulTratamentul începe sistematic cu chimioterapia, pentru reducerea mărimii tumorii primare şi eliminarea sau prevenirea metastazelor.Tratamentul chirurgical este recomandat de fiecare dată când localizarea tumorii  permite şi constă în rezecţii segmentare şi reconstrucţii cu proteze modulate sau grefe osoase.Radioterapia locală, fie pentru completarea tratamentului chirurgical, fie singură, pentru tumorile inoperabile.Ca ultimă variantă de tratament se recomandă chimioterapia cu doze mari şi grefa de celule stem pentru formele cele mai severe ale sarcomului Ewing. Rata de supravieţuire

  • Supravieţuirea fără recidivă  a formelor localizate este de aproximativ 70%
  • Pentru formele cu metastaze pulmonare, rata de supravieţuire este de aproximativ 50%
  •  Formele cu metastaze osoase sau de măduvă osoasă au prognosticul cel mai sever. Diagnosticul precoce reprezintăo urgenţă medicală, iar şansa vindecării depinde primordial de surprinderea formei incipiente de boală. (Radu Ștefănescu – ”Alerta Medicală în Bolile Genetice Rare”)

S-ar putea să-ți placă și...