POVESTEA TA

Martin Maria și talentul de a crea bijuterii croșetate

Numele meu este Martin Maria și am o pasiune veche de 30 de ani: croșetatul. Cu siguranță, mama a fost cea de la care am moștenit dragostea pentru lucrul de mână. Am început, pe când eram o copilă, cu andrelele. Apoi, când am crescut, mi-am cumpărat mașini de tricotat. Am avut de toate felurile: automată, semiautomată, manuală, dar folosirea lor nu mi s-a lipit de suflet așa cum a făcut-o lucrul de mână, cu croșeta. Din momentul în care am început să croșetez, nimic nu mi-a mai stat în calea imaginației și am început să realizez tot felul obiecte croșetate dintre cele mai ciudate. Am început cu o căciuliță și am ajuns să fac până și costume de baie.

Din multitudinea de posibilități pe care mi le oferă lucrul cu croșeta le-am încercat, de-a lungul timpului, pe toate. Am croșetat genți, mănuși, cordoane, dar m-am axat pe bijuteriile croșetate. Printre obiectele handmade realizate se găsesc inele, cercei, broșe, brățări, coliere. În fiecare dintre ele pun și câte puțin din sufletul meu. Pentru mine, ceea ce fac nu este o muncă, este o pasiune care mă relaxează și pe care am pus-o dintotdeauna pe primul plan. Satisfacția mea este lucrul făcut cu drag și n-aș face niciodată altceva.  Am un stil propriu, original și am avut surpriza să văd că au apărut persoane care îmi imită munca, dar nu pot ele copia cât pot eu crea.

Materialele pe care le folosesc sunt naturale, mă axez în special pe bumbac. La bijuterii adaug, în funcție de inspirația de moment, dantele, bile de lemn și tot ce le face să arate unice. În spatele fiecărui obiect realizat se află pasiune, muncă și mi-aș dori mai multă considerație pentru cine lucrează handmade, chiar și din punct de vedere financiar. În străinătate, acest gen de activitate este apreciată la adevărata sa valoare. Mi-ar plăcea să se întâmple acest lucru și la noi în țară.

Bijuteriile croșetate și toate celelalte produse handmade pot fi găsite la Catwork Shop, în Piața Amzei, nr. 5, București.

TEXT: Martin Maria

FOTO: arhiva personală

S-ar putea să-ți placă și...