Copii super

Paula Both cucerește lumea cu talentul său

Paula Both este din Ploiești și are doar 11 ani. Vârsta ei însă n-o împiedică să se mândrească cu realizări artistice multe și importante, pentru că Paula se află în lumina reflectoarelor încă de la 4 ani. Cu talente multiple, cu o prezență plăcută și luminoasă, oriunde merge se face remarcată. Și până la această vârstă, datorită proiectelor artistice pe care le are, a mers în locuri în care alții doar visează să ajungă. Multă muncă și seriozitate pentru o fetiță de clasa a V-a, dar și satisfacții pe măsură. Despre toate acestea, am invitat-o pe Paula Both să povestească în interviul realizat de Presscafe.

Presscafe: Știu că ai un program foarte încărcat, de aceea, pentru început, vreau să știu dacă ai timp liber și ce îți place să faci când îl ai?

Paula Both: Bineînțeles că am și timp liber. Îmi place să merg la piscină, să mă joc cu prietenii pe afară, să fac slime-uri și să mă joc cu cei trei căței pe care îi am.

Presscafe: Ce îți place să faci cel mai mult?

Paula Both: Cel mai mult îmi place să cânt și să călătoresc.

Presscafe: Pentru că ai adus vorba despre preocupările tale artistice, hai să începem să vorbim despre ele! Stiu ca faci parte din multe proiecte în urma cărora și călătorești și că participi la concursuri de canto de tot felul. Povesteste-mi despre ele!

Paula Both: Faptul că fac atât modelling, cât și canto îmi permite să ajung în cât mai multe locuri frumoase, atât din România cât și din afară, prin intermediul concursurilor la care particip, astfel că am ajuns să defilez la renumitul New York Fashion Week în februarie 2018, la Miami Fashion Week în iulie 2018 și International Kids Fashion week la Sankt Petersburg în aprilie 2018. Pe partea de muzică, am lansat 3 piese și 3 videoclipuri pe care le puteți găsi pe Youtube în perioada 2017-2018 și am participat la Next Star și la Vocea României Junior, unde m-am simțit foarte bine.

Presscafe: Acum ai experiență de scenă, dar cum te-ai simțit prima dată în lumina reflectoarelor?

Paula Both: Mă aflu în lumina reflectoarelor de la 4 ani. Tot de atunci am început să iau cursuri de canto și să particip la concursuri. Prima dată cu siguranță am avut emoții, dar cred că au fost constructive, astfel încât prestația mea a fost una de succes.

Presscafe: La ce proiect la care ai participat te-ai simțit cel mai bine? De ce?

Paula Both: Cel mai bine m-am simțit la Săptămâna Modei din New York pentru că am avut șansa să defilez pentru trei case de modă internaționale, cu un public internațional numeros prezent la eveniment, precum și foarte multă presă și televiziuni. Motivul pentru care m-am simțit cel mai bine a fost faptul că am lucrat cu oameni importanți, cu experiență de la care am avut foarte multe de învățat.

Presscafe:  Care crezi tu că a fost cea mai mare realizare a ta până la această vârstă?

Paula Both: Cele mai mari realizări ale mele sunt faptul că am reușit în decurs de un an să am proiecte internaționale în mai bine de 6 țări și mai urmează… De exemplu, chiar când va apărea acest interviu voi fi în Georgia unde voi reprezenta România la concursul Top child model of the Planet și imediat după aceea voi pleca în Grecia la Little Miss World, cel mai mare concurs de modelling pentru copii, unde vor participa peste 70 de copii din 36 de țari. 

Presscafe: Îți propun să vorbim și despre cealaltă pasiune a ta. Câți ani aveai când ai început să cânți? Faci cursuri de canto? 

Paula Both: Am început să cânt la vârsta de 3 ani, însă la primul concurs am participat când aveam 4 ani, la Bacău. Tot de atunci urmez cursuri de canto, iar în prezent mă pregătesc cu Lucian Darie.

Presscafe: Îți place să participi la concursuri? Cum reacționezi când câștigi? Dar când nu câștigi locul pe care l-ai dori?

Paula Both: Îmi place foarte mult să particip la concursuri, mai ales senzația pe care o ai înainte să urci pe scenă, este una incredibilă. Un alt motiv pentru care îmi place să particip este faptul că îmi fac prieteni noi, de fiecare dată și reușesc să socializez cu copii nu doar din România, ci și din străinătate. Când câștig, mă simt copleșită de emoții deoarece în fiecare interpretare pun foarte mult suflet, însă atunci când nu câștig, consider că am câștigat cel mai benefic lucru posibil și anume experiență, pentru că este imposibil să câștigi de fiecare dată.  Este important să vezi fiecare înfrângere ca fiind constructivă. 

Presscafe: Ce îți place mai mult: să cânți sau să faci modelling?

Paula Both: Nu pot alege între cele două deoarece sunt destul de diferite însă, în general, și în cadrul concursurilor de modelling există o probă de talente unde pot cânta, astfel le îmbin pe amândouă. Îmi doresc să fiu un artist complet, de aceea jonglez cu modellingul și canto, iar în curând mă veți vedea și în alte noi proiecte artistice.

Presscafe: Ți-ai făcut prieteni printre colegi? Cum vă distrați împreună?

Paula Both: Îmi fac prieteni oriunde merg deoarece sunt o fire sociabilă. Eu și prietenii mei ne distrăm jucându-ne pe stradă sau mergem la film ori în parcuri.

 Presscafe: Cine e alături de tine și te sprijină cel mai mult în activitățile tale?

Paula Both: Principalul sprijin în activitățile mele îl reprezintă mama mea, deoarece ea mă însoțește peste tot și mă susține în orice. Un alt sprijin îl regăsesc în sora mea, care mă ajută nu doar pe partea de canto, atunci când am de învățat o melodie într-o limbă străină, dar și atunci când am de scris pentru școală sau am anumite probleme, cu vreo prietenă. O altă persoană care m-a ajutat extrem de mult în ultimul timp este Cătălina Buzdun-Rafaila care m-a însoțit la toate deplasările mele în afară și m-a ajutat extrem de mult să mă dezvolt în ceea ce privește modellingul.

Presscafe: Ți se pare greu sau obositor, câteodată, ceea ce faci?

Paula Both: Uneori resimt oboseala, după câte o plecare. De exemplu, când am fost în Miami sau New York mi-a fost foarte greu să mă adaptez fusului orar care este diferit, însă faptul că iubesc ceea ce fac mă ajută să nu mi se pară greu sau obositor.

S-ar putea să-ți placă și...