POVESTEA TA

Irina Popescu creează ”Amintiri tradiționale”

Numele meu este Irina Popescu, am 33 de ani, am două fetiţe şi lucrez în domeniul bancar de mulţi ani. De când sunt în concediu de creştere copil cu fetiţa cea mică am simţit nevoia să fac şi altceva în afară de rutina zilnică pe care o presupun doi copii mici şi astfel am încercat să aloc puţin timp şi unei pasiuni mai vechi – obiectele şi cadourile handmade. Nu… când ai doi copii şi stai cu ei acasă nu există noţiunea de “timp liber”, poate doar noţiunea de “timp pentru tine însăţi” şi dacă eşti o fire activă trebuie să găseşti puţin “timp pentru tine” în care să faci ceva care să-ţi bucure sufletul.
Aşa am început să fac bijuterii şi accesorii cusute cu motive tradiţionale româneşti şi a luat naştere de puţin timp proiectul “Amintiri Tradiţionale”.Ideea şi provocarea de a crea acest tip de bijuterii a venit după ce mi-au căzut în mână două cărţi foarte vechi cu cusături tradiţionale moştenite de la bunica mea. De fapt, de la ea am moştenit sau poate mi-a insuflat pasiunea pentru lucru manual, pentru că am crescut înconjurată de macramé-uri, modele, tipare sau fețe de masă. Îmi place să cos, însă nu am crezut niciodată că aş putea să realizez ceva cu mâna mea care să fie plăcut atât de mult de altcineva în afară de familie şi prieteni. Îmi plac motivele tradiţionale şi consider că, doar purtând acest tip de bijuterii şi accesorii, putem reînvia tradiţia şi portul popular românesc. Putem readuce în actualitate motivele tradiţionale moştenite de la generaţiile din urmă şi le putem asorta la ţinutele de zi cu zi.De ce “Amintiri Tradiţionale” ? Pentru că îmi doresc ca cei care comandă sau poartă bijuteriile cu motive tradiţionale create de mine să-şi aducă aminte prin ele de copilărie, de locurile natale, de vacanţele petrecute la ţară la bunici.
Materialele le achiziţionez de la diverşi furnizori: magazine fizice sau site-uri româneşti sau străine, iar modelele le aleg şi le adaptez în funcţie de fiecare client în parte. Din fericire, portul popular românesc este un izvor nesecat de motive şi simboluri, care pot fi puse în evidenţă foarte bine în diverse combinaţii. Îmi place să realizez combinaţii de culori şi motive care să fie concordanţă cu zona geografică din care provine destinatarul şi recomand tuturor să aleagă acea variantă care îi reprezintă. Pe pagina mea de Facebook, ”Amintiri Tradiționale” puteţi găsi: pandantive, cercei şi brăţări de damă, cordeluţe şi agrafe pentru fetiţe, papioane pentru băieţei , dar şi papioane şi butoni pentru domni – toate personalizate cu motive tradiţionale cusute manual. Practic, puteţi găsi un cadou complet pentru întreaga familie. Toate produsele sunt ambalate în cutiuţe de bijuterii sau plicuri personalizate special să poată fi oferite cadou.
Ce-mi doresc pentru viitor? Îmi doresc să ofer o gamă cât mai largă de produse personalizate cu motive tradiţionale cusute și să fac acest proiect cât mai cunoscut.

Text: IRINA POPESCU

Foto: arhiva personală

S-ar putea să-ți placă și...