Stiri

Astăzi este Ziua Internațională a Pisicii

Începând din 2002, cele mai îndrăgite feline, pisicile au o zi a lor. 8 august este Ziua Internațională a Pisicii. Omul a simțit nevoia să celebreze cumva toată drăgălășenia, afecțiunea și frumusețea pe care pisica o aduce în viața lui de mii de ani încoace. De asemenea, această zi dedicată lor este menită să crească gradul de conștientizare al populației în ceea ce privește lupta împotriva neglijenței și abuzurilor la care sunt supuse pisicile. În acest moment, se estimează că numărul acestor feline a ajuns la 500 de milioane în întreaga lume. Dintre cele aproximativ 60 de rase de pisici, cea europeană, cu blana scurtă, este cea mai răspândită.

Pe lângă faptul că sunt un companion plăcut, jucăuș și docil, oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceste feline ținute în casă ajută la îmbunătățirea stării psihice a stăpânului lor, la combaterea anxietății și depresiei acestuia. 

Cum era de așteptat, deținătorii de pisici sunt foarte mândri de exemplarele pe care le dețin și se laudă cu ele pe rețelele de socializare. Doar pe Facebook există o mulțime de grupuri cu sute de mii de membri iubitori ai acestor feline care postează zilnic imagini care de care mai haioase și drăgălașe. Ba chiar există și pisici celebre care au milioane de fani. De exemplu, Grumpy Cat, celebră pentru figura sa mereu morocănoasă, are pe pagina sa oficială de Facebook aproape nouă milioane de admiratori.

Și ca să ne bucurăm de frumusețea lor, de Ziua Internațională a Pisicii, vă invităm să vă delectați privind o galerie foto cu cele mai adorabile feline care trăiesc pe lângă casa omului.

 

S-ar putea să-ți placă și...