POVESTEA TA

Ancira Adeon, fotograful care atinge suflete

Numele meu este Ancira Adeon și am 22 de ani. Pasiunea mea este fotografia. Totul a început acum 5 ani. Unul dintre cei mai buni prieteni mi-a arătat câteva portrete pe care le fotografiase și mi-am dat seama că îmi place și mie ceea ce făcea el. Apoi, am descoperit platforma numită „tumblr” și m-am îndreptat spre fotografia de moda. Am spus: „Mi-ar plăcea să fac asta!”

Pasiunea mea m-a ajutat și încă mă ajută să-mi încarc bateriile, dar mi-a fost de folos și pentru că, la început, nu aveam prieteni, venisem într-o țară nouă, un oraș nou, n-aveam contacte (n.r. – Ancira Adeon s-a născut în Venezuela, de la 4 ani a trăit la New York și la 12 ani a venit la Timișoara).

Nu aveam echipament excelent sau legături cu persoane din România, dar voiam să ating sufletele oamenilor și să-mi arăt viziunea. Acum fotografiez cu un Canon 6D, am ales acest model pentru că are wi-fi, dar am început cu un Nikon d60. Apoi, cu un Nikon d7000 cu 50 mm1.8 am făcut primii mei bani din fotografie. De fapt, toate camerele fac același lucru, viziunea contează cu adevărat și felul cum ți-o exprimi. Când am cumpărat camerele și le-am schimbat m-am gândit „poate fotografiile mele vor fi mai frumoase”, dar adevărul este că poți lucra cu orice cameră.Din punct de vedere al evenimentelor pe care le-am făcut, am încercat totul, de la nunți, petreceri de aniversare, fotografie de familie, jurnalism până la fotografie de liceu. A trebuit să câștig bani și să pun deoparte pentru săptămâna modei. Aceasta nu e un secret pentru nimeni, oricine ar trebui să meargă acolo. E o nebunie, dar e uimitor! Scopul meu este să merg la cât mai multe săptămâni de modă și să fac multe spectacole, să întâlnesc oameni buni și să fiu fericit, să am mai multe fotografii publicate. În momentul de față Vogue mi-a publicat fotografiile.

Prima mea ședință de modă a fost în Paris, eram anxios, dar și foarte fericit, de fapt euforic. M-am dus în culise, am tras defilarea de pe podium, dar și cadre din spatele scenei, unde am văzut modelele Victoria’s Secret: Sara Sampaio, Cindy Bruna, Grace Elizabeth.  Favorita mea este Elizabeth Davidson care este atât de drăguță. Elizabeth era model pentru Guy Laroche Paris.

Este foarte diferit și uneori dificil de a trage în culise și pe podium, dar nu imposibil. Trebuie doar să știi ce faci de fapt și să te lupți pentru dreptul tău, într-adevăr!

Mulți oameni m-au întrebat „care este stilul tău?” Încă nu știu ce să răspund efectiv pentru că încerc să „merg cu fluxul”, sunt atent la oameni și încerc să creez acel moment unic, să potrivesc culorile care descriu starea de spirit și atitudinea subiectului fotografiat.

Cred că stilul de fotografie are ceva cu tine – creatorul. Eu încerc să trag dincolo de cuvinte, dincolo de aparențe, mă gândesc tot timpul să trag acel moment special pe care nimeni nu l-a surprins. Sunt putere, uneori sunt timid, sunt dragoste, sunt fără teamă, sunt nebun și sunt prezent.

Acum, am un agent care este și make-up artist și împreună încercăm să schimbăm lumea cu viziunea noastră.

În curând, voi face o agenție pentru fotografi, unde voi fi foarte selectiv, pentru că vreau oameni cu intenții bune, nu-mi plac oamenii care cred că sunt mai buni decât mine. Modul în care mă gândesc este așa: „suntem egali și respect pe toți „.

Această agenție vreau să fie dedicată nunților de poveste. Am fotografiat una și-mi place! Și mai vreau, din ce voi câștiga, să donez periodic pentru copii cu probleme.

Vreau să fiu foarte productiv, să trimit fotografi pentru a imortaliza nunți și vreau să retușez pozele. Pentru mine este un proces ușor, sunt obișnuit cu acest tip de muncă.

În viitor, vreau să fac ateliere cu modele și să ajut fotografi noi să-și facă portofoliul, să dau sfaturi de retușare și multe altele. Uneori agențiile nu răspund la aceste solicitări iar eu vreau să fac un proces mult mai ușor pentru ei.

De asemenea, printre lucrurile pe care le-am făcut a fost să descopăr câțiva băieți care acum lucrează cu o agenție cunoscută: Andrei Dobrin, Damian Saca, Pedro Aurelian, Alex Soare, Alex Blond și sunt foarte mândru de ei, îmi pasă foarte mult de acești oameni.

Text și fotografii: ANCIRA ADEON  www.soulcapturing.com

S-ar putea să-ți placă și...