POVESTEA TA

Povestea genților croșetate care fac senzație oriunde sunt purtate

Sunt Augusta Ina și lucrez gentuțe croșetate. Este o activitate începută de puțină vreme, dar care a devenit pasiune din primul moment.

Cu lucrul de mână sunt deprinsă din copilărie; am învățat de la mama să cos, să tricotez și să croșetez. Am învățat atât de multe de la dânsa, încat am reușit, de-a lungul timpului, să lucrez cam de toate: de la rochițe pentru păpuși și ajungând la obiecte de îmbrăcăminte chiar complexe. Nu am lucrat doar vestimentație, am trecut și prin epoca mileurilor din lasetă, prin cea a goblenurilor și chiar amigurumi am încercat.

De când mă știu, mi-au plăcut și am purtat genți din diferite materiale textile (doc, jeans, velur) iar ideea de a-mi realiza singură acest accesoriu m-a încântat. Și acum, la maturitate, port acest gen. Deși unele doamne de 40+ îmi spun că asemenea genți nu mai sunt potrivite pentru ele, mie mi se pare că la o ținută lejeră de vară din in sau bumbac, o geantă ușoară croșetată se asortează de minune indiferent de vârstă. Și chiar de împrejurare, fie că este vorba de o ieșire în oraș, o plimbare în parc, de mers la serviciu și – vorbind de modele mai elegante- pentru a completa o ținută de ocazie. Iar unele de dimensiuni mai mari, într-o formă și culoare adecvate pot fi luate la plajă. Pot fi, așadar, purtate în orice moment, bineînțeles adaptând corespunzător modelul, culoarea, materialul.

Prima încercare a fost un eșec total fiind realizată dintr-un material total neinspirat, a rezultat o trăistuță care mă amuză și acum, ori de cate ori o văd. Am găsit apoi cu ajutorul unei prietene  un fir adecvat iar rezultatul a fost îmbucurător: genți adevărate. Iat-o pe prima (mai am de lucru la capitolul ”fotografie de produs”, în general pozele mele nu reușesc să redea pe deplin aspectul real).

Am continuat să lucrez constant, învățând din mers și imaginând modalități pentru a obține articole cu ținută și aspect plăcut. Am abordat nuanțele închise, cuminți, dar și culori vii, vesele, care să aducă pete de culoare și bună dispoziție celor care vor purta aceste gentuțe. Inspirația vine dintr-o stare de spirit, dintr-o întâmplare, dintr-o idee năstrușnică sau gândindu-mă concret la o persoană, la ce îmbrăcăminte poartă și ce i s-ar potrivi.

Chiar dacă pornesc de la o schiță, de multe ori, pe parcurs, apar modificări în funcție de modul în care se îmbină elementele componente, accesoriile.

Am combinat firul textil cu pielea naturală sau cu cea ecologică, am inclus accesorii metalice,  toate aceste materiale fiind procurate de la magazine online. Astfel, până acum, această activitate a mea a însemnat destulă investiție și multă muncă. Chiar pentru un model mai simplu totul este făcut cu multă, multă muncă și migală, pentru ca rezultatul să fie cât mai aproape de calificativul maxim.

Am multe idei, multe planuri, materiale și tehnici noi de încercat.  Mi-ar plăcea să fac o mică afacere din această pasiune, sigur, atât cât se poate lucrând cu două mâini, dar cu mult entuziasm, cu dorința de a crea ceva nou și de a-mi încânta semenele. În zilele de sărbătoare când nu lucrez caut materiale noi, fac schițe și  stau ca pe ace gândindu-mă la gentuța ajunsă la jumătate care așteaptă cuminte în coșulețul de lucru sau la noile bobine de ață primite recent și din care abia aștept să încerc un model scos dintr-o cărticică veche.

Pe pagina mea de Facebook Augusta Ina veți putea găsi mai multe detalii și imagini ale gentuțelor mele.

Text: AUGUSTA INA

Foto: arhiva personală

 

 

 

 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...