Stiri

Astazi se incheie festivalul de film Next

Astazi se incheie FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM NEXT care a avut loc in perioada 7-11 aprilie in Bucuresti. Au fost prezentate cele mai noi si inovative filme din lume, adunate in cea mai mare competitie de scurtmetraje din Romania.

Pe 8 aprilia a avut loc Oscar Nights un eveniment unde s-au prezentat cinci povesti foarte diferite. Drama Shok prezinta provocarile prin care trec doi prieteni adolescenti in timpul razboiului din Kosovo. Comedia Ave Maria pune in opozitie cinci calugarite catolice si o familie de israelieni in apropierea Sabatului. Drama Day One / Ziua unu este povestea unei femei afgano-americane care decide sa devina translator pentru trupele americane din Afganistan. Everything Will Be Ok / Totul va fi bine este o drama cu accente de thriller despre un tata divortat si fiica lui adolescenta. Iar scurtmetrajul castigator al premiului Oscar de anul acesta, Stutterer / Balbait, spune povestea unui tanar cu defect de vorbire care si-a gasit vocea intr-o relatie online.

Pe 9 aprilie Festivalul Next s-a lansat Out In Space. A rulat cu viteza sunetului, timp de o noapte, pe caile stelare ale universului RomPop, intre galaxiile 60’, 70’, 80’, 90’.  La aceasta categorie au rulat urmatoarele filme: „Nu putem trai fara cosmos” din Rusia, „Tristes Deserts – Povestea unui robot” din Austria, „Silente” din Spania, „Vor muri cu totii in spatiu” din Spania, „Dezastru fatal la drive- in cinema” – Olanda, „Clone” – Elvetia, „Abis”- SUA si „ Atacul monstrului gigantic care suge creiere in spatiu” – Franta.

festivalul nextPe 10 aprilie, au avut loc doua evenimente importante la festivalul Next. Primul eveniment, numit Prietenii Festivalului, care i-a unit pe toti oamenii care au fost alaturi de la inceputurile festivalului, colaboratori vechi si noi si fosti concurenti. Cu totii iubesc filmele, iar unii dintre ei traiesc pentru a le crea. Al doilea eveniment, numit Avant-Grande, este un program special, prezentat in afara spatiului conventional al salii de cinema, care pune in lumina reflectoarelor un tip de cinema ce implica intr-un mod special publicul, folosindu-se de toate mijloacele pentru a uimi, intriga, si ascuti simturile spectatorilor.

Astazi va avea loc gala de premiere a festivalului Next la Muzeul Taranului Roman si se vor afla castigatorii editiei de anul acesta. Presscafe ii felicita pe toti participantii si le doreste mult succes in continuare!

Sursa stire aici, foto aici.

S-ar putea să-ți placă și...