Copii super

Adnana Mihăilă este artistă polivalentă la doar 10 ani

Adnana Mihăilă este o fetiță cu preocupări artistice dintre cele mai diverse. La cei 10 ani pe care îi are, copila cu chip angelic se poate mândri deja cu experiența sa în lumea artelor, fie că vorbim de dans, muzică ori desen. Dansul i-a creionat o imagine despre ce înseamnă lucrul în echipă și bucuria de a fi pe scenă. Muzica îi este refugiu și pasiune, dar și cea care îi aduce multe premii și satisfacții. Iar talentul ei la desen o poartă și în lumea creației vestimentare. Despre toate aceste preocupări ale fetiței din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca va povesti chiar ea în interviul oferit pentru presscafe.ro     

Presscafe: Ai absolvit de curând clasa a III-a, așa că vreau să știu, pentru început, ce rezultate ai obținut la învățătură și care sunt materiile tale preferate.

Adnana Mihăilă: În clasa a III-a, numărul materiilor nu este atât de mare şi tocmai de aceea pot spune că îmi plac toate. Fiecare materie are farmecul ei. Finalul anului mi-a adus, ca şi în anii trecuți, diploma de absolvire cu rezultate deosebite.

Presscafe: Care sunt preocupările tale în afara orelor de școală?

Adnana Mihăilă: Am foarte multe: muzică, dans, pictură şi ador să citesc.

Presscafe: Câţi ani aveai când ţi-ai dat seama că îţi place să dansezi?

Adnana Mihăilă: Aveam 5 ani când am descoperit pasiunea mea pentru dans. Eram la grădiniţă şi îmi aduc aminte că aveam o doamnă profesor foarte frumoasă şi talentată.

Presscafe: Ai început să faci cursuri de dans sau te-ai perfecţionat dansând singură, acasă?

Adnana Mihăilă: Am început să fac dansuri ceva mai târziu, la 7 ani, însă după nici 4 luni, eram deja în trupa de performanţă a Academiei de dans.

Presscafe: Este greu să fii dansator? Pentru cei care privesc pare simplu. Câtă muncă necesită această pasiune?

Adnana Mihăilă: Nimic nu este greu când faci ceva cu pasiune şi dăruire. Ştiu că pare simplu… şi este atât timp cât dansezi de plăcere, însă performanța cere mult mai mult. Cu cât munceşti mai mult, cu atât ajungi mai repede acolo unde te visezi. Ai nevoie de foarte multe ore de antrenament, de condiţie fizică şi mobilitate.

Presscafe: Îţi mai aminteşti când ai apărut prima dată în faţa publicului, pe scenă? La ce eveniment?

Adnana Mihăilă: Îmi amintesc cu plăcere de primul meu eveniment public.  S-a întâmplat în a doua lună de când m-am înscris la dansuri. Coregraful  nostru organiza lunar spectacole în mall-urile din Bucureşti.

Presscafe: Ai participat la concursuri de dans?

Adnana Mihăilă: O… la foarte multe. Naţionale şi internaţionale. Pot să spun cu mândrie că nu am plecat de la niciun concurs fără premii. 

Presscafe: Este greu să lucrezi în echipă?

Adnana Mihăilă: Da… din păcate. Am rămas cu un gust amar… tocmai acest lucru m-a făcut să iau hotărârea să renunţ. A fost o decizie foarte grea… am lăsat în urmă tot… şi am luat-o de la capăt din toate punctele de vedere: am schimbat şi stilul de dans (am trecut de la dans modern la breakdance) şi şcoala de dans.

Presscafe: Ce stil de dans preferi?

Adnana Mihăilă: Nu pot să spun că îmi place ceva anume. Aşa cum am spus, am făcut dans modern, acum fac breakdance şi mi-am propus să trec prin fiecare stil de dans. Dacă iubeşti dansul… îl iubeşti în toate formele lui.

Presscafe: Cum a apărut pasiunea pentru muzică?

Adnana Mihăilă: Cu muzica este altă poveste. Frumoasă, de această dată. Mami mi-a spus că atunci când aveam 1 an, s-a speriat foarte tare, crezând că sunt bâlbâită. De ce? Tot timpul nu făceam decât să spun „a…a..aaaa…a…”. Apoi a venit momentul când pe un program TV de muzică (la noi în casă televizorul stă numai pe programe de muzică!) era o piesă care suna exact aşa cum încercam eu să imit. Atunci s-a liniştit. Şi-a dat seama că eu cântam!!! Deci, încă de mică, mică, iubesc muzica.

Presscafe: Te pregăteşti cu cineva? Iei lecţii de canto?

Adnana Mihăilă: Am cel mai minunat profesor de canto. Îl iubesc foarte mult şi aş vrea să îi mulţumesc şi pe această cale pentru tot ceea ce face pentru mine. Numele lui este Robert Costin.

Presscafe: Participi la concursuri?

Adnana Mihăilă: Bineînţeles. Concursurile de muzică sunt o reală plăcere. Acolo fac ceea ce iubesc şi în acelaşi timp petrec timp cu prietenii mei  care au aceeaşi pasiune: muzica.

Presscafe: Ce melodii ai în repertoriul tău? Care sunt preferatele tale?

Adnana Mihăilă: Încă de la început mi-am propus să cuprind cât mai multe stiluri. Cânt piese care au un ritm alert, cânt pop, încerc şi rock, cânt etno-pop, am piese de voce (piese lente), cânt piese din repertoriul internaţional şi piese ale artiştilor români. Iubesc toate genurile, însă pot spune că îmi plac piesele cu ritm alert, piesele pop-rock.

Presscafe: Printre atâtea preocupări extraşcolare, când mai ai timp să şi desenezi?

Adnana Mihăilă: Desenul este un mod de relaxare pentru mine. Desenez de câte ori văd ceva interesant, desenez când plec cu părinţii mei în vacanţe şi mergem mult cu maşina, desenez împreună cu fratele meu mai mare de câte ori avem ocazia (el are 21 de ani, este student, are un talent fantastic la desen şi sunt foarte mândră de el).

Presscafe: Am văzut că ai şi o linie de obiecte vestimentare pictate de tine. De unde a venit această idee?

Adnana Mihăilă: Da, mă mândresc cu creaţiile mele. Şi aici este o poveste… fratele meu mai mare şi-a cumpărat un tricou foarte frumos. Dezamăgirea mea a fost mare când, ieşind la plimbare în acea zi, am văzut mulţi băieţi cu tricouri ca cel al fratelui meu. Le-am spus părinţilor mei că mi-ar plăcea să fac ceva în privinţa asta… să aduc o schimbare. Atunci, părinţii mei mi-au spus să fac eu tricouri aşa cum vreau eu. Din acea zi m-am hotărât să fac tricouri hand-made, personalizate, unicat. Cu mesaje care să spună ceva despre cel care îl poartă. Fiecare om este unic, de ce să nu poarte un tricou unic? Un tricou personalizat… ceva… altfel? De la tricouri am trecut şi la alte ţesături, personalizez şi şepci, căciuli, pernuţe decorative, hanorace, chiar şi un sorţ de bucătărie am personalizat. Puteţi vedea creaţiile mele pe pagina de facebook Nu suntem perfecţi, suntem creativi.

Presscafe: Dintre toate preocupările tale artistice care îţi este cea mai apropiată de suflet?

Adnana Mihăilă: Fiecare preocupare îmi aduce multe bucurii, însă trebuie să recunosc, că atunci când sunt pe scenă, atunci când cânt, sunt cea mai fericită. Simt că m-am născut să fiu acolo sus, pe scenă.

Presscafe: Cine îţi sprijină toate aceste pasiuni?

Adnana Mihăilă: Eu sunt un copil norocos. În primul rând, părinţii şi fratele meu. Datorită lor sunt ceea ce sunt azi. Ştiu că fac eforturi mari să pot face eu ceea ce iubesc. Dar niciodată nu se plâng, nu spun niciodată nu. Mă bucur că am această ocazie să le mulţumesc public şi să le spun că îi iubesc enorm. Apoi sunt bunicii. Şi ei mă susţin foarte mult şi sunt mereu alături de mine. Aş vrea să le mulţumesc şi lor. Şi mai este o persoană foarte dragă mie, doamna învăţătoare, Marcela Stan. Îmi doresc să citească acest interviu şi să vadă cât de mult apreciez tot ceea ce face pentru mine. Mă susţine, mă încurajează, se mândreşte cu mine. Vă mulţumesc din suflet, doamnă!

S-ar putea să-ți placă și...