Copii super

Adela Alexescu este născută să fie campioană

Adela Alexescu este o fetiță frumoasă și delicată. Când o vezi, n-ai cum să nu-i remarci fragilitatea. Cu toate acestea, în spatele acestei imagini se ascunde o campioană. Are doar 10 ani și jumătate, dar experiența ei în lumea performanței sportive numără deja ani buni de muncă, de antrenamente susținute, dar și de satisfacții pe măsură. Elevă în clasa a V-a la Liceul Eugen Lovinescu, Adela Alexescu urcă pe cele mai înalte podiumuri, fie că vorbim despre concursurile școlare, fie despre cele sportive. Cum reușește să le facă pe toate și încă atât de bine, am invitat-o pe micuța campioană să ne povestească.

Presscafe: Știu că ești o elevă foarte bună și că de curând ai obținut un punctaj foarte mare la un concurs de limba engleză. Asta înseamnă că îți place să înveți, dar când mai ai timp și pentru activitățile extrașcolare?

Adela Alexescu: După amiază, după şcoală. În 4 ani, am făcut chiar în cadrul şcolii: handbal, volei, baschet şi tag rugby, adică am încercat tot ce se putea. În afara şcolii practic: dansul, gimnastica aerobică şi kangoojumps.

Presscafe: De la ce vârstă ai început să faci gimnastică?

Adela Alexescu: Gimnastica am început să o practic de la 7 ani.

Presscafe: Cât antrenament necesită performanţa în acest domeniu? Câte ore te antrenezi pe zi?

Adela Alexescu: Acest sport necesită multă muncă, multă energie, iar eu mă antrenez la Clubul copiilor din sectorul 4, câte 3-4 ore pe zi, câteodată.

Presscafe: Te-am văzut într-un spectacol, dar și la televizor, la emisiunile la care ai fost invitată, făcând demonstrații de contorsionism care au lăsat publicul fără cuvinte. Când şi cine a descoperit prima dată mobilitatea ta extraordinară?

Adela Alexescu: În aprilie 2014, mama mea m-a dus să mă antrenez cu domnul Remus Cristea de la Circul As. Dumnealui mi-a descoperit mobilitatea şi m-a ajutat să progresez.

Presscafe: Ce zic colegii şi prietenii de performanţele tale? Te pun vreodată să le faci demonstraţii de contorsionism?

Adela Alexescu: Ei sunt mândri de mine, mă încurajează la concursuri şi, câteodată, mă pun să le fac nişte demonstraţii.

Presscafe: La ce competiţii participi și ce premii ai luat?

Adela Alexescu: Am participat la competiţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi Dancestar Croaţia(2015) unde am obţinut locul IV, Esdu 2016 unde am obţinut locul I la solo cu calificare în Croaţia, Romanian Dance Cup unde am obţinut Locul I atât cu solo cât şi cu Duo, cu calificare la Roma, Mad4dance Roma unde am obţinut locul I cu grupul, Trupa Sobis. De asemenea, la concursurile naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, am urcat de multe ori pe primul loc de pe podium și astfel iau şi bursă de performanţă la şcoală.

Presscafe: Mai ai și alte pasiuni?

Adela Alexescu: Da, mai am. Una ar fi echitaţia. Am călărit încă de la 4 ani. Îmi place foarte mult muzica, așa că am și înregistrat vreo 4 melodii. Îmi mai place să construiesc cu piese lego. O altă pasiune este vlogging-ul. Am un canal de Youtube cu peste o mie de subscribers.  https://www.youtube.com/channel/UCoz94VBiFxnxi1SVVskOLMA 

Presscafe: Știu că prima dată ai urcat pe o scenă la vârsta de 3 trei ani. Îți amintești la ce eveniment?

Adela Alexescu: Da, am făcut modelling de la 3 ani și am urcat pe scenă în calitate de model. Am prezentat la două show-uri organizate de Şcoala vedetelor-Little Star şi anul acesta la concursul Little Miss&Mister World România, unde am câştigat premiul Miss Best Tv, înmânat de Kanal D.

Presscafe: Tot când erai așa micuță ai început să faci și canto cu domnul profesor Robert Costin. Mai faci și acum?

Adela Alexescu: Momentan nu mai fac canto. Am rămas doar cu dansul şi gimnastica deoarece mă reprezintă mai mult.

Presscafe: Faci şi dans, te antrenezi în mod organizat sau înveţi singură mişcări?

Adela Alexescu: Am început să fac dans de la 4 ani, deci de 6 ani, iar antrenamentele le fac la sală, câte 4 ore pe săptămână, dar şi acasă pentru a mai perfecta unele scheme.

Presscafe: Te întorci cu medalii de la toate concursurile şi competițiile sportive la care participi? Ai un loc special amenajat în casă pentru toate trofeele? Cam câte crezi că ai strâns până la vârsta asta?

Adela Alexescu: De-a lungul celor 6 ani, am obţinut încă de la început numeroase locul I, de fiecare dată întorcându-mă acasă cu medalii şi cupe. Am strâns peste 60 de asemnea trofee. În camera mea am un perete pe care stau la loc de cinste toate medaliile mele şi cupele au un loc special pe dulapul din camera mea.

Presscafe: Dintre toate pasiunile tale, care îţi este cea mai dragă şi care îţi aduce cele mai multe satisfacţii?

Adela Alexescu: Dansul şi gimnastica îmi sunt cele mai dragi pentru că datorită lor am reuşit să particip și la concursuri internaționale şi să am satisfacţia competițiilor câștigate şi în afara ţării. În plus, iau bursă de performanţă tot datorită acestora.

Presscafe: Ai timp să te şi joci? Sunt curioasă dacă joci de-a v-aţi ascunselea cu prietenii tăi. Dacă da, în ce locuri te-ai ascuns, folosindu-te de abilităţile tale de contorsionism?

Adela Alexescu: Bineînţeles că mă şi joc, îmi place să mă plimb cu rolele şi cu trotineta, iar câteodată, mă joc şi de-a v-aţi ascunselea, însă nu mi-am folosit abilităţile mele de contorsionist deoarece nu am avut unde.

Presscafe: Cine te sprijină în activităţile pe care le faci?

Adela Alexescu: Mama m-a dus încă de la 3 ani la modelling, apoi la dans şi canto, a avut încredere în mine şi m-a susţinut de fiecare dată, încurajându-mă la fiecare concurs, plângând de bucurie alături de mine  când obţineam câte un loc pe podium. De asemenea, a făcut eforturi pentru ca eu să reuşesc să particip şi la concursurile internaţionale, unde costurile sunt destul de mari. Pentru toate astea îi mulţumesc!

 

S-ar putea să-ți placă și...