Stiri

VEM Proiect Lighting ne lumineaza pentru a fi eficienti

In cadrul evenimentului din 19 mai 2016, ILUMINAT PROFESIONAL FABRICAT IN ROMANIA al fabricii VEM Proiect Lighting  au fost dezbatute subiecte importante precum sistemele de iluminat din scoli si spatiile medicale si au fost admirate produsele din showroom.

Potrivit comunicatului de presa, principalul proiect al celor de la VEM este a de a furniza sisteme de iluminat pentru spatiile educationale si medicale care au carente majore in ceea ce priveste standardele de iluminat. Studii realizate recent arata ca eficienta actului educational si medical poate fi influentata de calitatea iluminatului interior. “Ori, este un fapt cunoscut de toata lumea ca scolile din Romania au din proiectare carente majore in ceea ce priveste acustica, ventilatia si iluminatul”, explica Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

VEM 4

Sistemul de iluminat pentru spatiile educationale pus la dispozitie de catre VEM este modular si poate fi adaptat pentru sali de clasa, indiferent de dimensiuni. Sistemul utilizeaza aparate de iluminat cu tehnologie LED profesionala, avand o garantie de 5 ani si o durata de minimum 50.000 de ore. Dupa aceste ore, fluxul luminous nu se depreciaza cu mai mult de 30% astfel incat asigura o mentenanta minima si o durata de viata medie de 23 de ani.

Principalele proiecte de iluminat finalizate de VEM in 2016 sunt din spatiile educationale si medicale: Unitatile de primiri Urgente Suceava si Onesti, Centrul logistic Nemo Curier, Metropolis Center, Fabrica de textile medicale Arad, scolile Agarbiceanu si Eminescu din Cluj.

VEM 3

Din pacate, piata de iluminat din Romania are o lipsa acuta de specialisti in iluminat, de laboratoare certificate pentru testarea completa a aparatelor de iluminat. O alta deficienta identificata de specialistii VEM se regaseste in spatiile de birouri. Productivitatea angajatilor poate creste cu 20% prin iluminarea corecta a birourilor.  In loc de a oferi benefiici financiare si training, un sistem de iluminat adecvat creste randamentul la munca si reduce costurile energiei electrice, in unele cazuri chiar pana la 50%.

VEM 2

Pe langa aceste proiecte, compania va investi anul acesta 300.000 de euro intr-un nou utilaj cu taiere ultramoderna care va creste flexibilitatea in ceea ce priveste productia aparatelor de iluminat personalizate. “Aceasta investitie se adauga la cei 500.000 de euro directionati din 2013 pana in prezent in reutilare si optimizarea fluxurilor de fabricatie”, precizeaza Viorel Niculae.

In prezent, VEM Proiect Lighting are peste 2400 de modele de aparate de iluminat, o capacitate de productie de 1000 de unitati de pe zi, iar produsele sunt destinate iluminatului comercial, zonelor industriale, iluminatului stradal, sectorului rezidential si pentru spatii de birouri.

VEM 5

Grupul MENATWORK este o entitate consacrata in industria constructiilor din Romania. Grupul MENATWORK functioneaza ca producator, distribuitor si furnizor de servicii in sectorul materialelor de constructii, amenajarilor si finisajelor pentru interior si exterior al instalatiilor electrice, termice si HVAC.

In ultimul an, divizia de electrice a grupului MENATWORK, VEM Proiect Lighting a reusit sa adapteze liniile la serii mici si sa redefineasca complet gama de produse, facand conversia la tehnologia LED.

Sursa foto: Arhiva VEM Proiect Lighting

S-ar putea să-ți placă și...