Stiri

Cați bani v-ați pus deoparte pentru BLACK FRIDAY?

Pregătiți de Black Friday?

Considerată cea mai mare campanie de reduceri, Black Friday este un instrument de marketing folosit de unii comercianți  chiar și mai bine de o luna.  Anul acesta gama de produse pe care  clienții o au la dispoziție este variată, de la produse electronice şi electrocasnice, până  la jucării, produse pente casă, haine, maşină, automobile, aur, bilete de avion şi sejururi în ţară sau străinătate.

Evenimentul Black Friday, introdus în România în 2011, a cunoscut o evoluţie constantă de-a lungul anilor. Numărul de tranzacţii, volumele tranzacţionate, coşul mediu de cumpărături, numărul de ţări care s-au alăturat evenimentului din România – toate au înregistrat creşteri semnificative, îndeosebi în ultimii trei ani.

În 2013, cumpărătorii Black Friday România au provenit din 81 de ţări, apoi în 2014 din 75 de ţări, iar în 2015 – din 95 de ţări, arată datele PayU România. „Explicaţia pentru faptul că vin tot mai mulţi cumpărători din alte state constă în faptul că România se numără printre puţinele ţări în care se organizează campania Black Friday, iar cumpărătorii sunt interesaţi de aceste reduceri. România prezintă o atractivitate mai mare, astfel că şi fenomenul are, aici, o amploare mult mai mare. Retailerii români vor organiza o zi similară – Black Friday – în acest an în Ungaria şi Bulgaria”, adeclarat pentru MEDIAFAX Marius Costin, Country manager PayU România. În 2016 clienţii care au cumpărat online de la retailerii din România au provenit din 42 de ţări, primele în topul internațional  (în cele 12 ore de monitorizre din data de 18 noiembrie) fiind Ungaria, Bulgaria, Marea Britanie şi Italia.

În primele 12 ore ale campaniei de reduceri Black Friday 2016, clienţi  au cumpărat online, de la retailerii din România, produse în valoare de 36,5 milioane de euro, arată datele PayU România, principalul procesator de plăţi online, care monitorizează tranzacţiile în timp real. „Minutul de aur” s-a înregistrat la ora 08:10, atunci când s-au încheiat peste 500 de tranzacţii pe minut.

Spor la cumpăraturi!

 

S-ar putea să-ți placă și...