TARGURI & FESTIVALURI TIMP LIBER

Târgul Internațional Gaudeamus 2018 nu va avea invitat de onoare străin

Ediția cu numărul 25 a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură va avea loc la Romexpo, în Pavilionul Central, între 14 și 18 noiembrie 2018. Porțile vor fi deschise vizitatorilor între orele 10 și 20.

Spre deosebire de alți ani, ediția de acum nu va avea un invitat de onoare străin, au anunțat organizatorii Radio România. Motivul acestei decizii este că anul acesta Târgul de carte Gaudeamus – Carte de învățătură este dedicat Centenarului, dar și celor 90 de ani care se împlinesc de la prima transmisiune Radio România. În acest sens, tema centrală va fi ilustrată printr-un stand amenajat şi gestionat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Radio România, şi printr-un program de evenimente speciale, dedicate acestui moment istoric.

Târgul se desfăşoară anual la Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta celor mai importante edituri româneşti şi străine, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci.

Aflat în topul evenimentelor culturale din România, Târgul de Carte Gaudeamus a adunat de-a lungul existenței sale aproape două milioane de vizitatori, peste zece mii de evenimente editoriale, cu peste șase mii de expozanți.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...