Stiri

Sinnead O’Connor s-a convertit la islam

Cântăreața Sinnead O’Connor a stârnit controverse de când a apărut pe firmamentul internațional al muzicii. A devenit celebră în anii ’90 atât datorită vocii sale dramatice, cântecului ”Nothing compares 2 U”, cât și felului nonconformist în care arăta și se comporta. Sinéad Marie Bernadette O’Connor este irlandeză, are 51 de ani și acum șochează din nou. În urmă cu doar câteva zile, anunța că s-a convertit la islam.

Shuhada Davitt

Aflată într-o perioadă lungă de depresie, afecțiune despre care a vorbit deschis anul trecut, într-un filmuleț pe care l-a postat și care a făcut înconjurul lumii, probabil Sinead, în căutările ei, a simțit că religia musulmană îi poate aduce liniștea atât de prețioasă. Iată câteva imagini de la ceremonia de convertire la islam.

Anunțul făcut pe Twitter de artista irlandeză făcea cunoscut inclusiv faptul că și-a schimbat numele și că de acum încolo o va chema Shuhada Davitt. De asemenea, artista le mulțumea musulmanilor pentru sprijinul pe care i l-au acordat și recunoștea că decizia a fost „concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent”. „Sunt mândră că am devenit musulmancă. Toate studiile scripturilor conduc la islam, ceea ce face toate celelalte scripturi redundante“, a mai scris cântăreața.

https://twitter.com/MagdaDavitt77/status/1053340513871384576

Imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a publicat și el pe Twitter o înregistrare video în care se poate vedea alături de cântăreața care pare foarte încântată de noua sa alegere.

E interesant de știut că Sinead O Connor a avut, de-a lungul timpului, legături controversate cu religia, în general. De exemplu, în 1992, a apărut la emisiunea ”Saturday Night Live” și a rupt fotografia Papei Ioan Paul al II lea, spunând: ”Luptați împotriva dușmanului adevărat!” După o vreme, Sinead a fost făcută preot al unei biserici independente din Lourdes, dar biserica catolică nu a recunoscut ceremonia.

După convertirea la islam care a fost făcută publică cu doar câteva zile în urmă, Shuhada Davitt a publicat pe contul ei de socializare o rugăciune închinată lui Allah. Îmbrăcată într-o ținută army, cu o căciulă kaki pe cap, cântăreața nu se dezminte și, cu aceeași voce puternică și plină de emoție, interpretează cântecul religios care pare că o transpune în altă lume.

Cu siguranță, gestul ei este și va fi comentat în toate felurile posibile. Mulți vor da vina pe vulnerabilitatea ei, știut fiind faptul că s-a aflat de multe ori în pragul sinuciderii din cauza afecțiunii mintale de care suferă. Alții vor fi încântați de această decizie și se vor folosi de ea pentru a atrage și alți adepți la islam, dar dincolo de toate bârfele lumii, cel mai important este ca acest om singur, aflat în derivă ani întregi și neajutat de nimeni, nici măcar de membri propriei familii, să-și găsească liniștea sufletească.

Nimeni nu știe dacă Sinead O Connor va rămâne Shuhada Davitt toată viața, dar nimeni n-are dreptul s-o judece pentru alegerea făcută, cu atât mai mult cu cât nimeni nu i-a trăit durerea, boala și viața ei. În plus, există o mulțime de alte vedete care au ales această variantă a credinței în Allah despre care nu s-a vorbit atât de mult, vedete care își văd liniștite de viețile, familiile și carierele lor. Iată câteva exemple:

 

S-ar putea să-ți placă și...