Stiri TIMP LIBER

(P) Simona Halep și relația sa cu psihologul Alexis Castorri

Drumul spre marea performanță în tenis nu e deloc ușor. Să-ți ții emoțiile sub control în momente dificile e mai tot timpul greu, iar Simona Halep a simțit asta pe propria piele. Pentru a reuși să ajungă sportivul de top de astăzi, Simona a apelat și la ajutorul profesionist al unui psiholog.

Înainte să câștige primul Grand Slam din carieră, în 2018, Simona pierduse trei finale: două la Roland Garros și una la Australian Open. O povară grea, în condițiile în care semnele de întrebare atârnau din plin.

Totuși, relația cu psihologul Alexis Castorri a ajutat-o pe Simona să depășească multe bariere. Castorri este o americancă trecută de 60 de ani, ce i-a fost recomandată Simonei de antrenorul Darren Cahill. Lucrase deja cu Ivan Lendl și Andy Murray, astefl că știa bine trăirile sportivilor de performanță.

„E bine că am pe cineva cu care să vorbesc și care să-mi dea idei despre cum să mă port cu mine, cum să mă accept când greșesc. Acum sunt mai fericită și viața este mai frumoasă”, a spus Simona într-un interviu acordat în 2018.

Pe fondul colaborării cu Castorri, Simona a devenit mai calmă și mai pozitivă. A învățat să se bucure de tenis și de viață, iar acest lucru s-a văzut atât în momentele bune, cât și în cele grele, pe care le-a tratat cu optimism.

Simona Halep se pregătește să revină în circuit și vrea un Grand Slam la US Open

După o pauză de durată, Simona Halep este pregătită să revină în circuit, iar obiectivul său principal din acest final de sezon este câștigarea unui Grand Slam la US Open.

La pariuri sportive, Simona este a șaptea favorită să câștige US Open, având cota 18.00. În fața ei se află Naomi Osaka (cota 5.50), Ashleigh Barty (cota 7.00), Iga Swiate (cota 11.00), Serena Williams (cota 11.00), Aryna Sabalenka (cota 13.00) și Cori Gauff (cota 15.00).

La US Open, Simona a înregistrat cel mai bun rezultat în 2015, când a fost învinsă în semifinale de Flavia Pennetta.  La edițiile din 2017 și 2018 a pierdut în primul tur, în 2019 a fost eliminată în turul 2, iar în 2020 nu s-a prezentat.

Per total, Simona are 17 victorii și 10 înfrângeri pe tabloul principal de la US Open și un procentaj al succeselor de 63%.

US Open se va disputa între 30 august și 11 septembrie.

Revenirea se va produce la Cincinnati

Revenirea Simonei în circuit se va produce în turneul de la Cincinnati, ce va avea loc între 16 și 22 august. Sportiva noastră se va întoarce astfel în circuit după trei luni de absență.

Simona s-a accidentat în timpul meciului cu Angelique Kerber de la Roma, iar apoi a fost nevoită să rateze Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice.

2021 este de altfel un an marcat de accidentări pentru Simona, care a câștigat doar 12 meciuri și a pierdut 5.

Din acest motiv, Simona a coborât pe locul 10 în ierarhia mondială și va ieși în curând din top 10 WTA.

Turneul de la Cincinnati reprezintă însă un moment important pentru Simona, care poate lăsa în urmă problemele medicale și se poate reconecta cu tenisul. În plus, acesta este un turneu la care se simte bine, drept dovadă stând cele trei finale pe care le-a disputat aici în 2015, 2017 și 2018. La ultima apariție la Cincinnati, Simona a cedat în turul 3, în 2019. Hard-ul american și faptul că va fi însoțit de Darren Cahill pot fi elemente importante în cursa spre o revenire triumfală a Simonei Halep, care e mai motivată după ce a avut atât de mult timp liber în ultima perioadă.

S-ar putea să-ți placă și...