Stiri

La cât e evaluat lotul lui PSG după transferul lui Messi?

Transferurile făcute de PSG în această vară au crescut considerabil cota de piață a grupării din capitala Franței.

Față de sezonul precedent, valoarea de piață a lotului lui PSG a crescut cu aproximativ 200 de milioane de euro.

Astfel, în acest moment lotul lui PSG este evaluat de Transfermarkt la 993.75 de milioane de euro. În stagiunea precedentă, lotul avea o valoare de piață de 805 milioane de euro.

Nu doar Lionel Messi a contribuit la această creștere semnificativă. Argentinianul este evaluat de Transfermarkt la 80 de milioane de euro. Pe lângă Messi au contribuit și celelalte transferuri făcute de francezi în această vară.

Spre exemplu, portarul Gigi Donnarumma are o cotă de piață de 65 de milioane de euro, în timp ce lateralul Achraf Hakimi este evaluat la 60 de milioane de euro.  La cei 35 de ani ai săi, Sergio Ramos este cotat la 10 milioane de euro.

Cu aceste transferuri, PSG e una dintre favoritele la câștigarea Champions League

Privind cotele de pe NetBet, observăm că PSG este a doua favorită la câștigarea Champions League în momentul de față. Francezii au cota 4.35, fiind depășiți doar de Bayern Munchen, cu cota 4.00. Bayern Munchen (6.50), Liverpool (8.50), Chelsea (9.00), Manchester United (13.00), Juventus (17.00), Real Madrid (17.00) și FC Barcelona (19.00) sunt în spatele lor.

Cotele sunt preluate din oferta operatorului licențiat NetBet, care mai deține și cel mai mare cazinou online din România pe aceeași platformă, unde utilizatorii au la dispoziție peste 2.000 de jocuri, cele mai bune loterii internaționale, mese de ruletă și blackjack live și multe altele.

PSG este finalista Champions League din 2020, în timp ce în ultima ediție a fost învinsă în semifinale de Manchester City.

Experiența acumulată în ultimii ani, lotul foarte valoros și un antrenor de top sunt argumentele pe care PSG le are în cursa pentru câștigarea Champions League.

Kylian Mbappe, cel mai bine cotat jucător de la PSG

În ierarhia individuală, Kylian Mbappe este jucătorul cu cea mai bună cotă de piață de la PSG. El este evaluat de Transfermarkt la 160 de milioane de euro.

Mbappe a intrat în ultimul an de contract cu PSG, dar conducerea a anunțat că exclude din start un eventual transfer la Real Madrid.

Pe locul doi se află Neymar, a cărui cotă este însă în scădere, mai ales că în ultima vreme are o viață extrasportivă agitată și participă la multe petreceri. El este evaluat la 100 de milioane de euro.

În fine, Lionel Messi este văzut ca fiind al treilea cel mai valoros jucător de la PSG, cota sa de piață fiind de 80 de milioane de euro. Contează însă mult și faptul că argentinianul a împlinit în această vară 80 de milioane de euro.

Manchester City este cel mai valoros club din lume

În evaluările făcute, Manchester City este clubul cu cea mai bună cotă de piață. Lotul campioanei din Premier League este evaluat la 1.06 miliarde de euro.

PSG se află pe locul doi în acest top, în timp ce Liverpool este pe trei, cu 904.5 milioane de euro. Chelsea (896.5) și Real Madrid (863.5) completează topul.

În schimb, Mbappe este jucătorul cu cea mai bună cotă de piață (160 de milioane de euro). Francezul îi depășește pe Erling Haaland (130 de milioane de euro), Harry Kane (120 de milioane de euro), Jadon Sancho (100 de milioane de euro) și Mohamed Salah (100 de milioane de euro).

În întreaga istorie, Mbappe a fost jucătorul cu cea mai bună cotă de piață, 200 de milioane de euro, în 2018. Neymar și Messi au ajuns cel mai sus la 180 de milioane de euro, la începutul anului 2018.

S-ar putea să-ți placă și...