Stiri

Serena Williams a fost desemnată femeia anului

Ediția americană a revistei GQ a desemnat-o pe Serena Williams ca fiind femeia anului 2018. Coperta însă a născut controverse, informează CNN. De vină este grafica titlului care apare alături de fotografia jucătoarei de tenis. Inițial apare cuvântul ”men” (bărbați) care este tăiat, iar deasupra, ca o corectură apare cuvântul ”woman” (femeie), scris cu ghilimele.

GQ este o revistă fondată în 1931 în SUA, dedicată bărbaților, și începând din 1996 acordă anual premii ”Bărbaților anului”. Abia din 2003 au început să includă și femei în palmaresul câștigătorilor.

Conducerea revistei nu a dat explicații oficiale încă pentru grafica folosită în titlu, dar directorul de cercetare a scris pe contul său de pe o rețea de socializare că designerul Virgil Abloh folosește de obicei ghilimelele în creația sa artistică, lucru pe care l-a făcut și în acest caz.

Serena Williams a fost comparată deseori cu un bărbat, iar ea a discutat pe această temă spunând că: ”mi s-a spus că sunt bărbat deoarece arăt puternică la exterior. S-a spus că nu aparțin sportului feminin, ci celui masculin pentru că arăt mai puternică decât multe alte femei. Nu, doar muncesc din greu și am fost născută cu acest corp care intimidează și de care sunt mândră”.

Serena Williams are 37 de ani, este pe locul 16 WTA acum, și a revenit anul acesta în competiții după ce a născut anul trecut, în septembrie, o fetiță.

S-ar putea să-ți placă și...