POVESTEA TA

Piesă din piese și alte melodii alese. Topul celor mai insuportabile melodii din lume.

De când cu premiile Golden Globes de anul acesta s-a umplut online-ul de tot soiul de articole și articolașe despre speach-urile memorabile ale mai marilor actori, despre cat de bine îmbrăcate au fost divele din industria cinematografică și despre premiile pentru cei mai cei actori, producători, scenariști, regizori sau creatori de soundtrack-uri. Peste tot numai de bine. Dar de rău nimic? Muzică mai puțin potrivită, să zicem, nu există în filmele astea? De ce nu există o „Zmeură de aur” și pentru o piesă mai puțin inspirată?

Cum nu e normal, etic sau deontologic să îmi dau eu cu părerea despre capitolul ăsta, că doar nu-s o autoritate în domeniu, am zis să las specialiștii să vorbească despre asta și am descoperit că cercetătorii din Marea Britanie, vorba aia, au făcut un studiu despre cele mai iritante, stresante și nesuferite melodii din 2000 și până în prezent, ei și alții care au mai fost preocupați de aceleași chestii ca și mine, aparent. Evident, nu este despre melodii românești că doar nu dăm auto-gol. Am zis să nu sufăr doar eu dând play acestor piese, așa că o să împart cu voi acest „ou de dinozaur” găsit în adâncurile Google-ului.

  1. „The Christmas Shoes” – NewSong – anul 2000

Într-un an bunicel din punct de vedere muzical, printre „I knew I loved you” de la Savage Garden și  „Maria” a lui Santana, își făcea timid apariția această minunată piesă, „The Christmas Shoes”, coloană sonoră a filmului cu același nume. Cu un nume mai mult decât sugestiv, melodia era menită să rezume povestea peliculei, aceea a unui băiețel care voia să cumpere o pereche de pantofi pentru mama sa. Drăguț, lacrimogen, king of mai nou mediatizata reclamă refuzată de cei de la Adidas, dar fără nici haz. Doar o melodie cu o poveste tristă, care nici măcar nu-ți atinge coarda sensibilă, așa cum ai fi tentat să crezi.

  1. „Who let the dogs out” – Baha Men – anul 2000

Eh, iată că povestea anilor 2000 nu se termină aici. Încă o piesă apare în peisaj și ajunge rapid în „Spinner’s Top 20 Worst Songs Ever”. Alex Velea ar fi fericit că nu este singurul care s-a folosit de minunatele patrupede în crearea unei piese. „Sunt un câine rău, eu rup lesa, nu mă poți dresa”, așa că nu fiți răi și lăsați răutățile la o parte!

  1. „The Cheeky Song” – Cheeky Girls – anul 2002

Iată că nici românii n-au scăpat de rușine și au ajuns pe locul 1 în „Worst pop record”. Ce să faci măi, nene, dacă nu le-a plăcut la noi și au vrut să facă carieră în străinătate, vorba aia?! Nu știu americanii să aprecieze ce e frumos.

  1. „You’re Beautiful” – James Blunt – anul 2005

Trebuie să recunosc că sunt kind of a fan of James Blunt și că piesa asta mi s-a părut tot timpul una mișto, lacrimogenă, romantică and stuff dar drăguță. Acum nu știu de ce oamenii au votat-o drept „ the most irrating track ever”, că eu aș avea o mulțime de alte piese care ar merita să ocupe locul acesta fruntaș, dar, repet, corectitudine și obiectivitate, mon cher.

  1. „My Humps” – The Black Eyed Peas – anul 2005

What’s wrong with you, people?! Fergie și Will.I.am? Seriously?! Ei, bine, da. Această melodie este considerată de către majoritatea criticilor ca fiind fie cea mai nasoală piesă a decadei, fie a istoriei muzicii. Destul de dură critica, zic. Se pare, oricum, că The Black Eyed Peas a trecut peste și a făcut o mulțime de piese cu care au intrat în topurile bune și au rămas acolo pentru mult timp.

  1. „Rockstar” – Nickleback – anul 2006

Aici lucrurile sunt mult mai complicate. Melodia asta a isterizat o nație întreagă și se pare că trupa nu este una prea iubită. Această piesă a spart recorduri, dar nu în sensul bun. A fost denumită „cea mai proastă melodie a tuturor timpurilor”, locul 2 în „Buzzfeed list of worst songs ever” și, când nu credeați că se poate mai rău, vă spun că americanii au zis că dacă extratereștrii ar invada planeta și ar întreba de ce Nickleback este o trupă atât de urâtă, această melodie ar fi explicația perfectă. Ouch!

  1. „Baby” – Justin Bieber – anul 2010

Ș-am sărit peste vreo 4 ani în care nu s-a întâmplat nimic grav din punct de vedere muzical și am ajuns în anul 2010 la piesa lui Bieber, copilul minune. A fost și ea votată ca fiind cea mai proasta melodie din toate timpurile și trebuie să recunosc că mi-a mers direct la suflet vestea asta, că tare am urât toate laudele exagerate la adresa puștiului.  Asta nu înseamnă că n-ar fi un bun cântăreț sau că n-ar avea voce.

  1. „Swagger Jagger” – Cher Lloyd – anul 2011

Trebuie să recunosc că am fost puțin luată prin surprindere pentru că, inițial, nu am știut cine este fata asta, spre rușinea mea. Am căutat câteva piese și pare genul Miley Cyrus pe vremea când era Hanna Montana, adică se adresează cam aceluiași gen de public, fetițe și adolescente de maximum 15 -16 ani. Se pare că are ceva fani căci piesa a fost nr. 1 în topurile din UK, dar și una dintre cele mai proaste 32 de melodii de pe locul 1 din UK. Sună destul de complicat și oricum nu cred că este cazul să ne batem capul cu asta.

  1. „Chinese food” – Alison Gold – anul 2013

Wow! Piesa asta e de-a dreptul… n-am cuvinte. Imaginați-vă o copiliță care cântă despre faptul că îi este foame și că iubește mâncarea chinezească și broccoli. Ok, mă simt de-a dreptul depășită și fără replică.

  1. „Spoons” – Macklemore & Ryan Lewis – anul 2016

Ultima, dar nu cea din urmă, „Linguri” îngroașă rândurile celor mai stupide piese ale tuturor timpurilor. Deși nu ne-am fi așteptat ca după „Thrift shop” sau „ Can´t hold us” cei de la Macklemore să scoată o melodie de acest gen, se pare că s-a întâmplat și cică este cea mai nasoală piesă înregistrată vreodată.

https://www.youtube.com/watch?v=htdSOOrKeJk

Acum, subiectiv vorbind, trebuie să fac și eu o „recomandare”, nu de alta, dar nu mă pot abține!! Nu cred că aveți cum să nu știți această minunată, sublimă și mirobolantă piesă, dar în cazul în care n-ați fost uimiți în sens negativ din punct de vedere muzical în ultima perioadă, luați de ascultați și nu vă bucurați.

https://www.youtube.com/watch?v=1W3sslyiUfg

Dacă și pe voi v-a stresat vreo piesă pe care acum le detestați de-a dreptul, da-ți un share și către noi, să nu suferiți în tăcere.

 

S-ar putea să-ți placă și...