POVESTEA TA

Letty, vocea care cucerește lumea

Eu sunt LETTY (Letiția Andreea Roman), am 15 ani şi m-am născut în Bucureşti. Prenumele meu, Letiţia, înseamnă în latină ”bucurie”, ceea ce pot spune că mă caracterizează pe deplin, fiind o fire plină de viaţă şi prietenoasă.Muzica şi-a făcut loc în viaţa mea pe când aveam 5 ani şi făceam parte dintr-un cor de copii din Bucureşti. Răzvan Trandafir (fostul membru al trupei No Comment şi fratele lui Carmen Trandafir) este cel care a văzut în mine ceva special încă de la acea vârstă şi m-a îndrumat către ceea ce avea să devină, în timp, un mod de viaţă pentru mine. Astfel că, la aproape 6 ani, în pragul sărbătorilor de iarnă, aveam prima mea melodie şi primul meu videoclip. Pot spune că atunci a fost startul meu în muzică.

Apoi, am urmat cursuri de canto la „Palatul Naţional al Copiilor” – grupul Adagio, sub îndrumarea doamnei Oana Pârvu.
De-a lungul timpului, am întâlnit profesori dragi care au rămas în sufletul meu. Fiecare în parte a fost special pentru mine şi a ajutat la evoluţia şi cultura mea muzicală: Oana Pârvu, Cristian Alivej, Anca Pârlog, Lucian Darie, Dan Dimitriu, Lucia Ciobotaru.
În prezent, studiez tehnică vocală la „Atelierul de Voce şi Muzică” cu Anișoara Balmuş care mă ajută să descopăr în continuare „misterele muzicii”. Am luat, de asemenea, şi lecţii de pian, dans, modelling şi actorie, dar muzica a fost cea care m-a cucerit pe deplin.
Am participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de muzică unde am obţinut premii importante. De multe ori, mergeam şi la câte două concursuri în acceasi zi, nu era simplu pentru un copil… dar făceam ceea ce-mi plăcea şi totul devenea mai uşor. De multe ori mă schimbam în maşină şi când ajungeam intram direct pe scenă.

Iată și câteva dintre premiile obţinute: Trofeul Categoriei „Belle Arti Trophy Tour”, Trofeul „Star Melody” ed. III,
Premiul I „Insula copiilor”, Trofeul Fair Play Kids 2014, Trofeu „Flori de gheață” 2013, Trofeul „Magia Crăciunului” 2013, Trofeul Junior  „Melody Star” 2013, Trofeul Categoriei „Top Music Bucharest” 2013, Festivalul Trixie din Bulgaria- premiul I – grupuri și premiul III, solo. Acestea sunt doar câteva, lista fiind mult mai lungă.

Participarea la concursul „Next Star” (Antena 1), în anul 2013, a fost un pas important pentru mine. Am rămas în sufletul multor oameni cu interpretarea melodiei ”Je T’aime” (Lara Fabian)… oameni care îmi scriu şi acum pe reţelele de socializare.

Concursul „KIDSing”, difuzat la Kanal D, a fost o altă reuşită de-a mea în anul 2014.

În carierea mea artistică am mai urcat o treaptă la vârsta de 12 ani, odată cu lansarea melodiei „Closer” în colaborare cu Marcel Pavel, produsă de TommoProduction, la începutul anului 2015.
Ulterior, în primăvara anului 2015 am lansat piesa „Noi Doi” (TommoProduction) care a ajuns în scurt timp pe locul 2 în playlist-urile oamenilor.

La vârsta de 13 ani, am colaborat cu Omar Arnaout la piesa „Alhayat”, o piesă care s-a bucurat de succes în Albania.

Tot în anul 2015, am mai adăugat în lista mea de piese şi „Sentimente şi poveşti”. 

În luna decembrie a aceluiaşi an, am lansat piesa mea de suflet „Tell me if you know”, în colaborare cu TommoProduction şi Cat Music.

Nu am încetat niciodată să mă pregătesc pentru viitorul meu muzical, astfel că în vara anului 2016 m-am calificat pentru a reprezenta România la concursul WCOPA, care a avut loc la Los Angeles-USA, obţinând premiul „Music Industry Awards” şi o „Bursă de şcolarizare în valoare de 5000 $”.
Tot la 14 ani, am participat la „X Factor” România. A fost o dorinţă împlinită şi o experienţă minunată pentru mine.

Mi-am propus să nu renunţ niciodată la visul meu de a cânta, de a transmite oamenilor bucurie… Prin muzică este cel mai simplu să ajungi la sufletul cuiva. Muzica este modul meu de a mă detaşa de tot şi de a intra într-o lume aşa cum mi-o doresc. Ea îmi aduce linişte, fericire.
În povestea mea, pe lângă părinţii mei care îmi sunt alături necondiţionat, mai există un om minunat: bunica din partea mamei. Ea este cea de la care am moştenit talentul şi tot ea este cea care mă susţine în tot ceea ce fac şi de cele mai multe ori îmi confecţionează costumaţiile de scenă.
Sunt o persoană credincioasă şi ştiu că Dumnezeu are ceva planuri cu mine. Anul acesta, în luna iulie, am realizat poate cel mai important pas în muzică : am câştigat concursul internaţional „Biggest Talent” 2017 a cărui finală a avut loc în Las Vegas.

Premiul “Biggest Talent” este unul foarte important, constând într-un proiect muzical. În luna noiembrie sunt invitată să primesc trofeul într-o Gală organizată special pentru acest eveniment. Am primit în urmă cu câteva săptămâni vestea de la organizator că voi înregistra în acelaşi studio pe care îl folosesc de fiecare dată când vin în Las Vegas marii artişti ai lumii precum: 50 Cents, Alicia Keys, Beyoncé, Britney Spears, Celine Dion, Jason Derulo, John Legend, Madonna, Justin Timberlake, Pink, Rihanna.
Cu siguranţă voi mai avea multe de împărtăşit de acum încolo şi le mulţumesc tuturor celor care îmi sunt alături în „călătoria” mea, iar pentru cei care vor să mi se alăture mă găsesc pe paginile mele oficiale: Facebook: https://m.facebook.com/LettyOfficial.Music
Youtube: https://m.youtube.com/c/LETTYOfficial1
Instagram: http://instagram.com/letty.off
Snapchat: Letty.Off

Text: LETIȚIA ANDREEA ROMAN

Foto: arhiva personală

S-ar putea să-ți placă și...