Stiri

Cum petreci pe 26 august, de Ziua Internațională a Câinelui

Câinele, cel mai bun prieten al omului de mii de ani, are și el o zi care îi este dedicată drept omagiu pentru loialitatea, dragostea și grija cu care își răsplătește stăpânul. 26 august este Ziua Internațională a Câinelui, iar cei care înțeleg într-adevăr importanța acestor suflete în viața omului, o sărbătoresc cum se cuvine.

Iată câteva moduri de a răsfăța patrupedul de ziua lui, de la cele mai excentrice, care vor stârni controverse, până la cele mai firești, care dovedesc calitatea noastră umană.

De ziua lor, câinii pot fi răsfățați cu o petrecere la care să participe semeni de-ai lor. Invită-ți prieteni care au și ei câini, cumpără mâncarea lor preferată și lasă-i să se joace împreună cât le e ziua de lungă.

Dacă nu dispui de prea mult timp ca să organizezi o astfel de întâlnire sau ți se pare că o petrecere pentru câini este doar o fiță fără sens, poți doar să-i cumperi animalului tău de companie o jucărie nouă și, eventual, o delicatesă, ceva de mâncare ce știi că-i place, dar din care nu-i dai zilnic.

Unii stăpâni celebrează ziua câinelui lor ducându-l într-un loc în care acesta se simte bine: pe malul mării, pe un câmp unde poate alerga în voie, într-o pădure. Oricare ar fi acest loc, fii partener de joacă al câinelui tău! Ia o minge sau un băț, aruncă-l, și dă-i satisfacția să ți le aducă înapoi, ca apoi să-l lauzi pentru fapta lui.

Ce zi poate fi mai potrivită pentru o ședință foto cu frumosul tău exemplar canin, dacă nu chiar ziua lui? Pozați-vă împreună, fă selfie-uri, fă-i poze doar lui în cele mai drăgălașe ipostaze și, bineînțeles, laudă-te cu el pe rețelele de socializare. Știi foarte bine ce succes au fotografiile cu animale pe Facebook, de exemplu.

Am lăsat la urmă cel mai folositor și nobil mod de a celebra Ziua Internațională a Câinelui, mai ales în țara noastră. Știi care este condiția acestora și cum sunt tratați și vânați în România. Demonstrează-ți calitatea umană mergând la un adăpost și adoptând un câine. Ce poate fi mai frumos decât să salvezi o viață și să îți faci un prieten care să te iubească necondiționat? Și ce te poate face să fii mai mândru decât faptul că ești OM?

 

 

S-ar putea să-ți placă și...