TIMP LIBER

Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

Pe data de 16 Noiembrie 2017  are loc deschiderea oficială a celei de a VII-a ediții a Festivalului Sărbătoarea Gustului, în incinta Centrului Expozițional Romexpo, pavilionul G7, iar pe data de 20 Noiembrie, Prima Lecție a Gustului la Școala Centrală.

Evenimentele sunt părți integrante ale proiectului ”Educaţie  pentru o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile”, organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România și Ministerul Educației Naționale.

Cu această ocazie, Sărbătoarea Gustului lansează Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, sub tutela celor 3 câștigători ai celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D’Or: Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andrésson (Islanda).

În perioada 16 – 19  noiembrie, pasionații de artă culinară se pot bucura de o serie de acțiuni la standul Sărbătoarea Gustului, din cadrul RomHotel, Centrul Expozițional Romexpo – pavilionul G7.

În data de 20 Noiembrie, în cadrul Școlii Centrale din București, ora 9:00 are loc evenimentul dedicat educării culinare a copiilor, în scopul însușirii unei alimentații sănătoase, a comportamentului Eco-responsabil din perspectiva luptei împotriva risipei alimentare și a protecției mediului.

Prima lecție de gust are ca temă – Micul dejun pentru o alimentație sănătoasă și se va desfășura în prezența oficialităților partenere, precum Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primăria Capitalei prin Proedus și a mai multor chefi prestigioși din România, Franța, Belgia, Olanda, Marea Britanie sau Spania: Alain Alexanian, Philippe Dupré, Octavian Susala, Petrișor Tănase şi Costel Dumitru.

”Într-o societate dominată de junk food și mese pe fugă, lipsa educației alimentare reprezintă o adevărată problemă, iar aceasta duce implicit la risipa alimentară, considerată o problemă actuală, nu doar în România, ci și în întreaga Europă. În anul 2016, țara noastră era situată pe locul al 9-lea într-un top dat publicității de către Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR). Cu toții știm cât este de importantă educația culinară încă de la vârste fragede, iar o alimentație corespunzătoare, mai ales când este vorba de prima masă a zilei, este cheia sănătății copiilor noștri, a declarat Daniel Dobre, Fondator Sărbătoarea Gustului. Mai multe detalii pe http://www.sarbatoarea-gustului.ro

S-ar putea să-ți placă și...