Stiri

6 iulie este Ziua Mondială a Sărutului

În fiecare an, pe 6 iulie, oamenii au un motiv în plus să-și atingă buzele pasional fiindcă este Ziua Mondială a Sărutului și trebuie celebrată corespunzător. Nu? Există multe feluri de săruturi, dar sărbătoarea aceasta nu se referă la cele convenționale, pe obraz. Astăzi este vorba despre sărutul care pornește din iubire, pasiune și afecțiune.

Cei mai pupăcioși oameni din lume au stabilit chiar și un record în acest sens. În 2013, doi îndrăgostiți au intrat în Cartea Recordurilor pentru un  sărut care a ținut 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde.  Specialiștii spun că o astfel de îndeletnicire aduce și beneficii organismului, în sensul că poți pierde peste 25 de calorii dacă te săruți un minut. Studiile arată și că în timpul atingerii buzelor aproape toți mușchii din corp se pun în acțiune.

Acest simbol al iubirii și pasiunii apare deseori în filme, cu precădere în cele de dragoste. Mulți regizori au creat cu grijă scenele delicate în care actorii își ating buzele, dar niciunul nu a reușit să-l întreacă pe Victor Fleming. Sărutul din filmul regizat de el, „Pe aripile vântului„, avându-i protagoniști pe Vivien Leigh și Clark Gable rămâne cel mai cunoscut din istoria cinematografiei.

 

S-ar putea să-ți placă și...