Copii super

Ilinca Neculăiță cucerește scenele lumii

La doar 9 ani, Ilinca Neculăiță are deja lumea la picioare. Fie că se află pe scenă dansând în Ansamblul „Ciobănașul” dansuri populare, fie că defilează în rochii de prințesă la concursuri de frumusețe naționale și internaționale, cucerește de fiecare dată cu frumusețea, inocența, dar și seriozitatea de care dă dovadă. În ciuda vârstei, Ilinca se pregătește ca o adevărată profesionistă înainte de fiecare ieșire pe scenă și acest lucru se vede. De aceea, nici rezultatele muncii ei n-au întârziat să apară. Despre toate acestea, am invitat-o chiar pe ea să ne povestească.

Presscafe: Ilinca, în ce clasă ești şi la ce şcoală înveţi?

Ilinca Neculăiță: Tocmai am terminat clasa a III-a, la Şcoala Gimnazială Bertea din județul Prahova.

Presscafe: Ai materii preferate? Ce rezultate ai la şcoală?

Ilinca Neculăiță: Da! Materia mea preferată este Limba şi literatura română, iar rezultatele mele sunt foarte bune.

Presscafe: Ce preocupări ai în afara orelor de şcoală?

Ilinca Neculăiță: Îmi place foarte mult să citesc. La fel de mult, îmi place să dansez, să mă joc şi să mă plimb cu bicicleta.

Presscafe: Cum a început drumul tău în lumea spectacolului? Care a fost prima ta participare pe o scenă şi în ce a constat ea?

Ilinca Neculăiță: Când aveam 6 ani, părinții mei m-au înscris la niște cursuri de dansuri populare. Mi-a plăcut, am învăţat să dansez din ce în ce mai bine şi, la un moment dat, am început să dansez în cadrul mai multor festivaluri şi concursuri folclorice suite de dansuri populare împreună cu mai mulți colegi de-ai mei din Ansamblul „Ciobănașul”.

Presscafe: Știu că ai participat la prima ediție a concursului Little Miss & Mister World din România? Cum te-ai pregătit pentru acest concurs?

Ilinca Neculăiță: Am făcut multe antrenamente pentru proba de talent, pentru că a trebuit să dansez fără partener un dans popular foarte dificil. De asemenea, am exersat defilarea pe podium şi mi-am făcut mai multe rochiţe pentru concurs.

Presscafe: E greu să participi la un concurs de Miss?

Ilinca Neculăiță: Este destul de greu pentru că participă foarte mulți copii care sunt frumoși şi talentați. În plus, trebuie să ai multă încredere în tine, atitudine de învingător, dar şi ținute deosebite.

Presscafe: Ai câştigat vreun premiu sau câştigul a fost doar experienţa nouă pe care ai acumulat-o?

Ilinca Neculăiță: Da, am câștigat premiul I la categoria de vârstă 7-9 ani. Dar, la fel de importantă a fost experiența câștigată în urma unui astfel de concurs.

Presscafe: Ce a urmat după acest concurs?

Ilinca Neculăiță: Doar întâmplări frumoase: am fost invitată, alături de ceilalți câștigători, la mai multe emisiuni tv. Mai apoi, am fost la un concurs în Bulgaria, Little Miss & Mister Galaxy 2017, unde am câștigat premiul pentru cea mai frumoasă defilare şi premiul I la categoria mea de vârstă. La întoarcere, Kanal D a prezentat, în cadrul emisiunii de ştiri, un reportaj cu mine şi alți doi colegi care au participat la concurs. În luna mai, am fost în Turcia, la un alt concurs, intitulat „Festival Model & Talent World”, unde am câștigat tot premiul pentru cea mai frumoasă defilare şi premiul I„Winner of the group”. Ultimul eveniment a avut loc pe 10 şi 11 iunie, când am defilat la Kids Fashion Week 2017, la Teatrul Excelsior.

Presscafe: Când eşti pe scenă ai emoţii sau în culise, înainte să intri, simţi cum îţi bate inima mai tare?

Ilinca Neculăiță: La început, înainte de a urca pe scenă, eram emoţionată. Acum, nu mai sunt. De fapt, atunci când defilez, toate emoțiile dispar ca prin minune.

Presscafe: Cine îţi este alături şi te sprijină pe acest drum?

Ilinca Neculăiță: Mami! Şi tati! Şi bunicii! Toată familia! Dar, cel mai mult, alături de mine este mami. Ea mă însoţeşte peste tot, mă ajută la defilări şi mă încurajează tot timpul. O persoană specială, care a crezut în mine şi m-a îndrumat în toate aceste experienţe minunate, este Cătălina Buzdun, organizatoarea Little Miss World România 2017. Fără ea, nu cred că aş fi reușit atât de multe, într-un timp atât de scurt.

Presscafe:  Te pregăteşti să participi şi pe viitor la concursuri și defilări de modă?

Ilinca Neculăiță: Sigur că da! Am vorbit cu mami şi am hotărât să mă înscriu la Kids Model Academy. Apoi, vom vedea ce se va mai întâmpla.

Presscafe:  Eşti pasionată de modă? În hainele cărui creator de modă pentru copii ţi-a plăcut cel mai mult să defilezi?

Ilinca Neculăiță: Cred ca oricărei fetiţe îi plac hăinuțele frumoase. Eu chiar am văzut cum sunt create ele, la atelierul Cristinei Iacomi, unde mi-a făcut mami ținutele. Cel mai mult mi-a plăcut să defilez în ținutele Ambra Design şi Stephan Pelger.

Presscafe: Ţi-ar plăcea să faci asta toată viaţa sau crezi că e doar o pasiune a copilăriei?

Ilinca Neculăiță: Sunt sigură că mi-ar plăcea să fac asta şi atunci când voi fi mare. E prea frumos ca să nu-mi placă!

Presscafe: În afară de preocupările şcolare şi extraşcolare, ai timp să te şi joci? Ce jocuri preferate ai? Cu cine te joci cel mai mult?

Ilinca Neculăiță: Da, am timp! Chiar mă joc destul de mult! Mă joc cu colegii, atunci când sunt la școală, iar acasă mă joc ori pe calculator ori cu prietenii mei preferaţi (doi cățeluși, Nero şi Pufi, şi un pisoiaș, Tommy). La fel de mult, îmi place să mă plimb cu bicicleta sau cu rolele.

Presscafe: Cum îţi place să-ţi petreci vacanţele?

Ilinca Neculăiță: Vacanţele mi le petrec împreună cu părinții mei, călătorind în diverse locuri, unde pot să înot sau să schiez.

S-ar putea să-ți placă și...