POVESTEA TA

Diana Ghimiciu, o poveste brodată cu talent

Sunt Diana Ghimiciu și acum câţiva ani, am lucrat la un atelier de broderie computerizată ca designer de broderie, în Ploieşti. Aveam ceva experienţă ca grafician, şi un pic de înclinaţie către desen din copilărie, dar atât. Am învăţat uşor, uşor ce înseamnă broderia şi cum se combină cu ideea de design, şi a reuşit să mă fascineze. Am lucrat câţiva ani, după care am avut o pauză destul de lungă în care îmi aminteam cu drag ce făceam acolo.
Când m-am mutat în Bucureşti, având destul timp timp liber, şi la îndemnul soţului meu, am achiziţionat o maşină mică de brodat şi m-am apucat de joacă.
Modelele mi le fac singură, mă inspir de pe internet, de afară, de oriunde… în principiu.
Vezi ceva, un model, şi te gândeşti ce ar ieşi dacă adaugi ceva, dacă scoţi ceva… sau combini cu altceva… şi uşor, uşor creezi ceva.

Cunoscând persoane care cumpărau din magazine mici aplicaţii pentru a repara haine sau pur şi simplu pentru a aduce un plus de culoare şi model pe o bluză simplă sau blugi… m-am gândit să mă îndrept către aplicaţii termoadezive. Am căutat materiale care să se potrivească cât mai bine, adeziv, şi chiar şi o metodă de a le decupa cât mai profesional. Şi am reuşit să scot ceva de calitate, zic eu. Îmi place foarte mult să fac aplicaţii, pentru că sunt o combinaţie între creaţie, maşina de brodat şi decupaj handmade, ca să zic aşa, şi nu te plictiseşti deloc, tot timpul faci ceva nou.
Plus că se pot folosi foarte uşor, se pot aplica aproximativ pe orice material care se calcă: pe bluziţe, pantaloni, genţi… cam pe orice.

Text: DIANA GHIMICIU

Foto: arhiva personala

S-ar putea să-ți placă și...