POVESTEA TA Stiri TIMP LIBER

Beatrice Filip – ziarista care și-a schimbat cariera și acum este pilot al unei mari companii de zbor din Emiratele Arabe

Astăzi, de ziua României, am de spus o poveste frumoasă pe care aș vrea a o citiți cu toții și mai ales cu toatele. Este o poveste despre o româncă veritabilă, care s-a încăpățânat în ciuda tuturor piedicilor, bârfelor, greutăților, invidiilor, să ajungă unde a visat. Este vorba despe un pilot român, unul dintre cei mai buni piloți de avion din nouă generație. Este vorba despre o ziaristă care și-a schimbat cariera în jurul vârstei de 30 de ani și acum este pilot al unei mari companii de zbor din Emiratele Arabe. Este vorba de fosta mea colegă de presă și mereu prietenă, Beatrice Filip.
În urmă cu vreo 14 ani pe vremea asta am angajat-o la XMagazin, un hebdomader unde atunci eram eu șefă. O remarcasem la niște evenimente mondene unde se descurca foarte bine ca și jurnalistă de radio – pe atunci lucra la Radio -, și vrând să îmi împrospătez echipa, în afară de alte câteva persoane, am ales-o și pe ea.

Trebuie spus că Beatrice este în afară de o bună profesionistă în tot ceea ce face, un om corect, un om dedicat muncii ei, și cu foarte mult bun simț.

Peste ani, după ce a lucrat la XMagazin, mai apoi în Antena 1, la Click și la alte companii de presa, mi-a spus că visul ei este de fapt să piloteze avioane. Mi-a spus că, mulți alții, mai ales din breasla asta a noastră cam cârcotașa a ziariștilor, nu o susțineau. Ba chiar glumeau despre marea ei dorință. Betty, cum îi spunem noi, prietenii, a făcut însă ce și-a pus în cap. A făcut niște mici afișe în camera ei pe care își scria dorințele, și încet-încet a mers spre ele. Și a învins. Beatrice a făcut o școala de pilotat avioane, apoi a făcut practică, apoi a fost pilot la Tarom iar acum este pilot în Emiratele Arabe Unite. Beatrice este un exemplu pentru noi, pentru români și mai ales pentru femeile românce. Un exemplu că dacă vrei cu adevărat, poți!

S-ar putea să-ți placă și...