POVESTEA TA

Scriitorii si cafeaua

Una dintre bauturile preferate ale scriitorilor a ramas, de-a lungul timpului, cafeaua. Chiar daca a fost concurata mai tot timpul de bauturi alcoolice,  cafeaua a ramas o constanta in viata scriitorilor, ea ajutandu-i sa se concentreze, dandu-le inspiratie sau fiind pur si simplu un obicei inconjurat de un ritual, menit sa-i ajute sa se simta bine.

albert-camus„Sa ma sinucid sau sa mai beau o ceasca de cafea?” (Albert Camus)

 

Charles Bukowski„Tot ce-mi doresc este o ceasca de cafea neagra si sa nu aud de problemele tale” (Charles Bukowski)

Ernest Hemingway„Era o cafenea primitoare, calda, curata si prietenoasa, iar eu am atarnat vechiul meu impermeabil de cuier sa se usuce si am asezat pe raftul de deasupra bancii palaria mea uzata si impovarata de vreme si am comandat un cafe au lait. Chelnerul mi l-a adus, mi-am scos carnetelul din buzunarul paltonului si un creion si am inceput sa scriu.” (Ernest Hemingway)

gustave-flaubert

„Cafeaua: ascute spiritul…bea-o fara zahar….vei fi foarte distins: vei lasa impresia ca ai trait prin Est.”(Gustave Flaubert)

hunter-s-thompson„Dati-ne voie sa toastam pentru placerile animalice, pentru escapism, pentru ploile pe acoperis si pentru cafeaua instant,[ …] pentru permis de acces in biblioteca, pentru absint si proprietari de case cu suflet bun […]”.(Hunter S. Thompson)

Orson Welles„Exista trei lucruri intolerabile in viata: cafeaua rece, sampania calduta si femeile prea entuziasmate.”(Orson Welles)

Jonathan Swift

„Cafeaua ne face seriosi, gravi si filosofici.” (Jonathan Swift)

S-ar putea să-ți placă și...