Stiri

Compozitorul Dumitru Lupu a murit

O veste dureroasă pentru lumea muzicii din România a venit în această dimineață: compozitorul Dumitru Lupu a încetat din viață. Tragedia s-a întâmplat chiar în ziua în care soția sa, solista Ileana Șipoteanu, își aniversa ziua de naștere.

Dumitru Lupu era absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu, secția canto-operă, recunoscut pentru creațiile sale din muzica ușoară românească ca unul dintre cei mai valoroși compozitori. Unele dintre cele mai îndrăgite șlagăre care îi poartă semnătura sunt: ”Hai, vino iar în gara noastră mică”, ”Ce mult te-am iubit”, ”Ma-ntorc la tine, mare albastră”.

Dumitru Lupu a fost unul dintre inițiatorii Festivalului ”Mamaia copiilor”, a compus muzică pentru spectacole și lungmetraje pentru copii, având păstrate în Cartex-ul Radiodifuziunii Române și Televiziunii Naționale peste 500 de lucrări muzicale. Din 2014 era profesor universitar doctor la Universitatea ”Ovidius” din Constanța.

După ce vreme de mai mulți ani a fost dirijor la Teatrul Al. Davila din Pitești, Dumitru Lupu a lucrat și la Teatrul Fantasio din Constanța. În orașul de la malul mării și-a petrecut ultimii ani din viață, alături de soția sa, Ileana Șipoteanu și de fiica lor, Dumitrana Teodora.

 

S-ar putea să-ți placă și...