FILME

Cine? Filmul!

Astăzi este despre film. În toată gama variată pe care cuvântul „artă” o pune la dispoziție, filmul este unul dintre pionieri. Indiferent ce îți place să faci în timpul liber sau ce gusturi cinematografice ai avea, este absolut imposibil să nu te fi impresionat cel puțin un film în viața asta. Cu toții am văzut și lăcrimat la „Hachiko”, „Armaghedon” sau, de ce să nu recunoaștem, la „Titanic”.

Din când în când, toată lumea simte nevoia de relaxare, de un moment de liniște petrecut cu cineva drag uitându-se la un film de calitate. Hai să-ți spun programul din cinematografe de săptămâna asta, să vezi dacă te tentează ceva și locațiile Orange Film din București, că tot e miercuri mâine.

 1. Aliatul – Povestea filmului este una reală, adaptată de către scenarist special pentru Allied. Vorbim despre o poveste de dragoste ce se infiripă între un agent secret al serviciilor britanice (Brad Pitt) și un spion francez (Marion Cotillard) în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german. Pe parcurs, Max Vatan (Pitt) descoperă că partenera sa lucrează sub acoperire pentru naziști și începe să o investigheze. Despre adrenalină, spionaj și trădare, în Aliatul, acum pe marile ecrane. Dacă nu ați apucat să-l vedeți încă, nu ezitați. Mai ales după scandalul mediatic creat în jurul acesei pelicule.

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 1. Assassin´s Creed – Odată cu răpirea de către o organizație cu rădăcini din societatea secretă Cavalerii Templieri, Desmond Miles descoperă că provine dintr-o linie străveche de asasini. Organizația îl trimite înapoi în timp pentru a recupera o serie de artefacte cu importanță istorică. Povestea tumultoasă a lui Miles și aventurile prin care trece pentru a duce la bun sfârșit sarcina pe care a primit-o, numai privind Assassin´s Creed, în variant 3D. Merită din plin!

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 2. Débarquement immédiat! (Aterizare forțată) – Polițistul de frontieră francez José Fernandez mai are o singură extrădare de efectuat înainte de mult așteptata promovare la secția de criminalistică. Însă deținutul său, Akim, victima unei erori judiciare, este confundat cu un potențial terorist și urcat într-un avion spre Kabul, un loc unde nu a mai fost niciodată! Ceea ce începe ca o călătorie de rutină pentru Fernandez și partenerul său Guy ia o întorsătură nebunească atunci când avionul lor aterizează în Malta, trebuind să înnopteze alături de Akim, care nu se dă în lături de la nimic pentru a scăpa de extrădare! Bătut la cap constant de Akim, stresat până la capătul puterilor de muncă și de eforturile de a se împăca cu iubita geloasă, Fernandez crede că nu se mai poate întâmpla nimic rău. Asta suna a aventură pe cinste!

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 3. Collateral Beauty – Howard Inlet (Will Smith), odată un bărbat cu o carieră strălucită, ajunge să renunţe la orice speranţă după ce pierde una dintre cele mai importante persoane din viaţa sa. La intervenţia surprinzătoare şi emoţionantă a prietenilor lui, acesta este forţat să-şi înfrunte toate temerile şi să accepte realitatea înainte de a pierde totul. Regizat de David Frankel „Collateral Beauty: a doua şansă” explorează cu multă emoţie felul în care oamenii reuşesc să găsească frumuseţe în ciuda suferinţei şi cum iubirea, timpul şi moartea se completează reciproc astfel încât să aducă echilibru existenţei noastre. O poveste absolut superbă care îți va schimba percepția asupra vieții!

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 1. Why him? (De ce el) – De-a lungul vacanței, Ned (Bryan Cranston), un tată iubitor, dar mult prea protectiv, merge împreună cu familia să-şi viziteze fiica la Stanford, unde se întâlnește cu cel mai mare coșmar al său: Laird (James Franco), iubitul miliardar din Silicon Valley, extravagant atât în limbaj, cât şi în atitudine.  Ned nu crede că Laird este partenerul potrivit pentru fiica sa, iar de aici până la un război deschis cu viitorul „fiu” este doar un pas. O comedie pe cinste care te va scoate din agitația cotidiană și te va face să uiți de probleme.

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 1. Jackie – Filmul urmărește drama Primei Doamne a Statelor Unite în cele patru zile de după asasinarea președintelui John F. Kennedy, petrecută în 1963, în Dallas. Este o perioadă pe care Jackie avea s-o descrie ca fiind cea în care a pierdut „iubirea vieții sale”, dar a câștigat „dragostea unei întregi națiuni”. Un film biografic de excepție!

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 1. La La Land – Scris şi regizat de Damien Chazelle, „La La Land” urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.Nu trebuie să ratezi cel mai premiat film de anul acesta de la Golden Globes.

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 1. Live By Night – Scris şi regizat de Ben Affleck, „Legea nopţii” se desfăşoară în era prohibiţiei, la mijlocul anilor 20’, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai putea ţine pasul. Pentru că suficient curaj şi ambiţie garantau puterea şi banii, Joe Coughlin (Ben Affleck), fiul inpectorului poliţiei din Boston, a renunţat de mult la rigorile legii şi se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor. Dar, până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi amanta unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi. Mişcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării şi trufiei, direct în inima mafiei din Tampa. Dramatic, surprinzător și dur, filmul este o incursiune într-un trecut în care America încerca cu greu să restabilească valori pentru că violența mafiei domnia.

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 2. The Great Wall (Marele Zid) – Avându-l în distribuție pe superstarul internațional Matt Damon, și la direcția artistică pe unul din cei mai speciali stiliști vizuali ai momentului, Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), Marele Zid, produs de Legendary, este povestea unor forțe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii, într-unul din cele mai legendare locuri din lume. Marele Zid îi mai are în distribuție pe Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe și Andy Lau. Un film plin de acțiune, cu efecte care merită să fie văzute tridimensional.

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 3. Passengers – În timpul unei călătorii obişnuite prin spaţiu, către o nouă galaxie, doi pasageri, aflaţi într-o stare indusă de somn, se trezesc cu 90 de ani mai devreme decât trebuia, atunci când nava lor se defectează.  Acum, Jim (Chris Pratt) şi Aurora (Jennifer Lawrence) îşi dau seama că vor trebui să trăiască tot restul vieţii la bordul navei. Încep să se simtă atraşi unul de celălalt şi apoi să se îndrăgostească… până când descoperă că nava se află în mare pericol.  Vieţile a 5000 de pasageri adormiţi se află în mâinile lor. Numai Jim şi Aurora îi vor putea salva. Oare vor reuși? Trebuie să vezi pelicula pentru a afla deznodământul!

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 4. Rogue One – Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii, este pe punctul de a primi cea mai mare provocare din viața ei, când Mon Mothma o va trimite să fure planurile din Death Star. Cu ajutorul Rebelilor, un maestru spadasin și forțele non-aliate, Jyn va realiza că a intrat într-o încurcătură mult mai mare decât credea la începutul misiunii. Filmul ne va arăta o nouă parte a francizei „Războiul Stelelor” în același Univers, dar văzut din altă perspectivă decât cea cu care ne-am obișnuit până acum. Fanii SF-urilor nu pot rata un asemnea film!

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 5. Office Christmas Party – Pentru a-și salva poziția de director și posturile angajaților săi, directorul companiei Zenotek trebuie să se mobilizeze și să organizeze o petrecere de Crăciun așa cum nu s-au mai văzut pentru a impresiona un potențial client și pentru a scăpa de amenințările surorii sale, Carol, care amenință să-l demită și să reducă personalul firmai la jumătate dacă nu remediază situația actuală a companiei. Oare va reuși să salveze situația?

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro
 6. Triple XXX – Xander Cage (Vin Diesel), fost sportiv devenit agent guvernamental, e forțat să iasă din exilul autoimpus și să pornească într-o cursă pe viață și pe moarte pe urmele lui Xiang și al echipei extrem de periculoase conduse de acesta, pentru a smulge din mâinile lor o armă cu numele de cod “Cutia Pandorei”, care, odată activată, nu mai poate fi oprită și care amenință să distrugă lumea așa cum o cunoaștem. Xander își recrutează o echipă formată din indivizi dornici de adrenalină și descoperă o conspirație ale cărei hățișuri duc până la cele mai înalte niveluri din guvernele internaționale. O aventură pe cinste în format 3D.

  filmul
  Sursă foto: grandentertainment.ro

Cam aceasta este lista scurtă a filmelor prezente în cinematografele din țară. Cum nu cred că le-ai văzut pe toate și sigur simți nevoia să te relaxezi pe vremea asta urâtă, poți să arunci un ochi pe lista noastră și să dai o fugă zilele astea prin cinema. Dacă nu cunoști locațiile partenere Orange din București, îți las aici o listă: Băneasa Shopping City, Plaza Mall, București Mall, Cine Glob Titan, Cinema Elvira Popescu.

Sursă: grandentertainment.ro

S-ar putea să-ți placă și...