CEAINARII & CAFENELE LOCURI

Chaya Tea House, eleganță, stil, rafinament

Am fost invitată la o lansare de carte la o ceainărie din București. M-am dus cu bucuria întâlnirii cu autorul și curiozitatea descoperirii aparițiilor editoriale. Surpriza cea mare a fost locul în care am ajuns: Chaya Tea House de pe strada Radu Ceauș, numarul 7. De cum am intrat am exclamat un ”wow” sincer, încântată fiind de terasa luminată în culori vesele, dar păstrând o eleganță rafinată.  Mobilierul din fier forjat, masuțele așezate printre copaci dădeau locului un aer de poveste.

Odată intrată în ceainărie, senzația de confort, intimitate și eleganța m-au învăluit din toate părțile. Pentru început, m-am mirat de biblioteca frumos aranjată, aflată la intrare. Nu mă așteptam să găsesc un astfel de element de mobilier. Apoi, fiecare obiect de decor era ales cu grijă și pus la locul potrivit. Saloanele, aranjate diferit m-au facut să le vizitez pe toate ca la muzeu.

Într-unul am descoperit perne de piele aflate la nivelul solului, cu măsuțe mici, în altul canapele albe, elegante, flancate de lampadare frumos colorate, dar și de sobe de teracotă. În salonul în care a avut loc lansarea cărților la care fusesem invitată mobilierul era de lemn greu, vechi, oferind eleganță evenimentului însuși.

În ceea ce privește oferta de ceaiuri, că doar vorbim despre o ceainărie, nu cred să fi lipsit vreun sortiment din meniu. Borcanele frumos aranjate adăposteau ceaiuri de la cele mai cunoscute la unele de care nu auzisem niciodată, venite de peste mări și țări: matcha, masala cu lapte, ceai de mango etc. Mi-a fost greu să aleg, dar până la urmă am făcut-o. Am ales un ceai cu un nume complicat pe care l-am uitat, dar al cărui gust n-am să-l uit prea curând. Am constatat de asemenea, că în afară de ceaiul fierbinte care va fi la mare căutare de acum încolo, Chaya Tea House are și ceai rece, și limonadă de trandafiri, de exemplu, dar și frappe cu înghețată. Prin urmare, chiar dacă nu ești băutor de ceai, te poți bucura de frumusețea locului, comandând ce îți place ție.

Prețurile practicate aici nu sunt nici mai mari, nici mai mici decât la alte ceainării, dar ambientul în care poți să-ți petreci timpul fie chiar și o jumătate de oră, merită toți banii.

Chaya Tea House este deschisă și pentru altfel de evenimente cum ar fi: seri de jazz, lansări, ședințe foto, petreceri private, orice necesită un loc elegant, intim, prietenos. Ușile ceainăriei sunt deschise de luni până vineri de la 14 la 22, iar sâmbăta și duminica de la 13 la 22.

Recomand din toată inima ceainăria Chaya Tea House!

S-ar putea să-ți placă și...