POVESTEA TA

Cele mai bizare localuri din lume

Cafeaua buna si mancarurile fine nu mai sunt suficiente pentru atragerea clientilor, ci mai conteaza si imaginatia, calitate care, cu siguranta, nu le lipseste indivizilor care au deschis cele mai bizare localuri din lume.

Luka Lu

Degeaba vizitezi Praga, daca nu calci pragul Luka Lu, un restaurant cu specific mediteranean, din micul cartier Mala Strana. Daca nu te-a ametit bautura, pe care o poti cumpara la preturi rezonabile (berea costa intre 1.66 si 2.22 euro), sigur te vor ameti culorile stidente, oalele folosite pe post de lustre, omuletii atarnati de umbrele si mobilierul lipit de tavan.

cele mai bizare localuri din lume

Fukuro no mise

Unii isi servesc cafeaua cu jazz, altii cu un ziar sau cu produse de patiserie, insa doar cei cu adevarat norocosi o servesc alaturi de bufnite. Masao Yano, un fost taximetrist din Japonia, a deschis, in urma cu doi ani, Fukuro no mise, adica Padurea cu bufnite. Cei care isi doresc sa petreaca o ora alaturi de o bufnita pot face acest lucru in schimbul sumei de opt euro, taxa in care este inclusa si o cafea.

cele mai bizare localuri din lume

Yawarakan

In timp ce tu consideri ca esti extravagant cand iti dai check-in la Starbucks, afla ca jucariile de plus din Japonia ar rade de tine pana le-ar iesi umplutura pe nas. Niponele scot din buzunar de la 40 de dolari in sus pentru a-si trimite prietenii neinsufletiti la Yawarakan, o cafenea in care jucariile sunt servite cu mancaruri traditionale japoneze si clatite cu sirop de artar. In pret este inclus si un album foto care ilustreaza cat de bine s-au simtit jucariile in timpul sederii lor in cafenea.

jucarii cafenea

Moomin House Cafe

Nu trebuie sa-ti fie rusine sa-ti bei cafeaua singur, mai ales in zilele noastre, cand persoanele cu care iesi in oras obisnuiesc sa se uite in telefon, in loc sa fie atente la tine. La Moomin House Cafe, local inspirat din  The Moomins, o serie de carti finlandeze pentru copii, primesti, inca de la intrare, un insotitor de plus, care n-o sa-si mute privirea de la tine si o sa fie atent la fiecare cuvant pe care il rostesti. Vezi, singuratatea nu trebuie sa te jeneze! Cu siguranta exista si pentru tine un animal de plus care sa-ti asculte toate frustrarile.

cafenea

The Jeju Island

Cel care spune ca oamenii frumosi nu au privilegii datorita aspectului fizic este un mare mincios. In orasul Zhengzhou (China), 50 de persoane, considerate a fi cele mai frumoase dintre cele care intra in restaurantul Jeju Island, vor fi scutite, in fiecare zi, de nota de plata. Juriul care decide cine este frumos si cine nu, este format din specialisti in chirurgie plastica. Fiecare individ care intra in local spera ca va trece testul frumusetii. Parca sa stai la masa cu o jucarie de plus nu mai este o insulta atat de mare, nu?

zhengzhou jeju island

Sursa foto: fusionserv.com,  lukalu.cz, fukuro no mise, nuigurumicafe.commashable.com.

 

S-ar putea să-ți placă și...