LOCURI RESTAURANTE

Casa Oprescu sau tradiția la ea acasă

Dornică să descopăr locuri din București pe care să vi le recomand, m-am gândit să fac o plimbare până în Parcul Tineretului, pe strada Secerei, nr.10, la Restaurant Casa Oprescu. Auzisem că aici mâncarea tradițională românească e la ea acasă și m-am dus să văd cu ochii mei.

De la intrare, de când am văzut mesele, pernele cu motive tradiționale românești, aranjamentele florale din căruțele de lemn și ospătărițele îmbrăcate în ii, am înțeles că aici totul e cu specific românesc. În sensul bun. Cele două terase, una mare și una mai mică, erau aproape pline. Am avut noroc să găsesc o masă liberă fiindcă era sâmbătă seara și ar fi trebuit să fac o rezervare înainte. Ospătărița politicoasă mi-a oferit meniul cu coperte de piele și design care imită pergamentul. M-a făcut să zâmbesc de când l-am văzut.

Nici vederea prețurilor nu m-a întristat, acestea fiind rezonabile. Cât despre diversitatea meniului, aș putea spune că este punctul forte de la Casa Oprescu. Găsești cam tot ce știi tu că ai mâncat, din copilărie până astăzi, pe la bunici, pe la rude, pe la țară. De la tradiționalele sarmale cu mămăligă la ciulama, de la ostropel până la tocăniță și preparate de pește pentru toate gusturile. Ciorbele sunt exact ca la mama acasă, adică gustoase și sățioase, nu doar o zeamă aruncată în farfurie, iar cârnații românești tradiționali sunt extrem de gustoși. De șorici nu mai spun nimic, că mi se face iar poftă. 🙂

După o masă așa copioasă poți alege și un desert pe măsură. De la celebra plăcintă cu brânză, până la papanași, clătite și prăjituri de casă, cu prețuri pornind de la 8 lei. Băutura, de asemenea, e pentru toate gusturile, începând cu țuica și terminând cu soiurile de vinuri alese ori berea.

Trăgând linie și adunând, la Casa Oprescu voi reveni, cu drag, oricând! 🙂 

S-ar putea să-ți placă și...