Stiri

Judecatorii, procurorii, politistii, intelectualii si societatea civila se opun, ei grabesc fac legile in cateva ore.

Asa ceva nu trebuia sa se intample. Au iesit in strada judecatori si procurori. Politistii de ancheta vin zilnic cu argumentatii. Societatea civila si intelectualii se opun. Ei trec legile, dupa cateva ore, din comisii in plen. Ce sa intelegem? La media de manipulare se vorbeste de metode pentru evitarea unor abuzuri. De acord. Poate au fost abuzuri si trebuie anulate sansele. Cred ca solutiile erau simple. Domnilor judecatori, procurori, anchetatori, cum sa evitam abuzurile x, y, z? Practic, li se cereau specialistilor sa demonetizeze unele pericole. Suntem in 2017, aproape 2018, iar noi ne comportam ca pe vremurile lui Ceausescu si Iliescu. Ce sa mai intelegem? Ca se poate sau ca oamenii sunt aceeasi?

Ne injura unchii, bunicii si strabunicii

Pe Presscafe.ro am postat un caz cu un infractor ramas in liberate care s-a intors la aceleasi apucaturi. O tanara a fost la un pas sa fie violata si omorata. A scapat cu greu si cu sechele. Infractorul, desi prins, este in libertate, iar victima se teme pentru viata ei. In ce lume traim. Recunoastem ca am exagerat cu implicarea numelui Dragnea in acel subiect, desi stim care este scopul,  insa am dorit sa testam reactiile. Culmea, bunicii, unchii si strabunicii nostri au inceput sa ne injure, si sa se puna de partea infractorilor. Sincer, nu mai stim ce sa intelegem. Suntem noi cretini sau sunt ei mult prea inraiti pe noi si ne considera prosti si pacaliti. Care sa fie adevarul?

Apropo de adevar, o cititoare din Timisoara ne solicita sa ajutam cu raspunsuri la ceva care dureaza de 28 de ani si nu se intampla nimic. Cum sa-i raspundem? Cred ca tot de noi depinde si aceasta situatie. Nu trebuie decat sa lansam discutii, sa dam pareri si sa culegem informatii.

Sursa foto: Ziua de CJ

S-ar putea să-ți placă și...