Copii super

Andra Raisa Dinu, născută să fie stea pe scenă

Andra Raisa Dinu este o fetiță delicată de doar 9 ani. În ciuda vârstei sale, a cucerit deja scenele internaționale ale lumii cu talentul său. Cântă de când se știe și o face cu multă dăruire. Studiază pianul, face cursuri de canto, ia premii peste premii la concursurile muzicale din țară și din afara ei și, de curând, și-a făcut debutul și în lumea modelingului. Andra Raisa Dinu iubește să se afle pe scenă, iar acest lucru se simte la fiecare apariție publică. Despre toate pasiunile și reușitele sale am invitat-o chiar pe ea să ne povestească în interviul acordat pentru presscafe.ro

Presscafe: La ce școală înveți și în ce clasă ești?

Andra Raisa Dinu: Sunt elevă în clasa a IV-a la doamna învăţătoare Alexandra Vidu la Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti. Tot în clasa a IV-a sunt şi la Şcoala de Arte nr. 4, la clasa de pian.

Presscafe: De la ce vârstă ai descoperit pasiunea ta pentru muzică? Dar talentul de a cânta, cine şi când ţi l-a descoperit?

Andra Raisa Dinu: De la vârsta de 3 ani, mama m-a înscris la cursurile de dans modern la Palatul Copiilor unde am făcut parte din trupa ”Dinamic”. Acolo mi-am dat seama că iubesc muzica pentru că fredonam mereu cântecele de la dansuri, aşa că la vârsta de 3 ani şi jumătate m-a dus mama la o audiţie să vadă dacă am ureche muzicală.  Atunci i s-a spus că m-am născut cu „har de la Dumnezeu”.

Presscafe: Cu cine faci cursuri de canto? Câtă muncă presupune pregătirea apariţiilor pe scenă?

Andra Raisa Dinu: Am o relaţie specială cu Ozana Barabancea, doamna mea de suflet pe care o iubesc, o ascult pentru că ştiu că şi ea mă iubeşte şi îşi doreşte să fiu fericită. Ea este modelul meu în muzică şi vreau să fie mereu mândră de mine. În funcţie de importanța evenimentului, pregătirea muzicală este diferită. De asemenea, lucrez cu Lucian Darie care mă ajută ca vocea mea să sune bine la radiourile din Italia. Studioul său „SUNĂ BINE” este o rampă de lansare.

Presscafe: Care a fost prima ta apariţie pe o scenă profesionistă?

Andra Raisa Dinu: În România, prima apariţie pe o scenă profesionistă, a fost la Festivalul Mamaia Copiilor la 6 ani, dar prima apariţie pe scenă a fost la vârsta de 4 ani în festivaluri de muzică.

Presscafe: Ce simţi când te afli în faţa publicului şi eşti privită?

Andra Raisa Dinu: Mă simt specială şi fericită. Iubesc să dăruiesc o parte din inima mea.

Presscafe: S-a întâmplat să ai vreodată emoţii atât de mari, încât să-ţi fie teamă că nu te vei descurca pe scenă? Dacă da, povesteşte-mi acel moment!

Andra Raisa Dinu: Pe scenă mă descurc mai bine că în afara ei 🙂 S-a întâmplat, în decurs de 6 ani, de când particip la concursuri, să uit un vers, dar am improvizat şi nimeni nu a observat. Scena este o a doua casă pentru mine!

Presscafe: Ştiu că ai participat la numeroase competiţii muzicale, atât în ţară, cât şi în străinătate. Te rog să-mi dai câteva exemple, dintre cele care au fost cele mai importante pentru tine!

Andra Raisa Dinu: Cel mai important premiu al meu este Trofeul Sanremo Junior din Italia, Sanremo 2016 la categoria mea de vârstă, atunci când am fost acompaniată de vestita orchestră a festivalului Sanremo, locul al doilea în Macedonia la Festivalul de muzică Tra La La în anul 2016, Premiul World Association of Festival and Arts 2016 din Serbia în cadrul Festivalului de Muzică „Angel Voice”.

Presscafe: Crezi că sunt importante premiile? Cum reacţionezi când nu iei premiul pe care ţi l-ai fi dorit?

Andra Raisa Dinu: Eu cânt pentru că iubesc să cânt. Pentru mine participarea la un festival e un prilej de bucurie pentru că mă întâlnesc cu prietenii mei din întreaga ţară sau din lumea întreagă. Eu sunt propriul meu critic şi fiecare experiență mă ajută să fiu mai bună, să evoluez.

Presscafe: Ce stil de muzică preferi şi ce stil abordezi tu?

Andra Raisa Dinu: Îmi place muzica pop, dar în funcţie de eveniment, cânt absolut orice gen muzical. Cânt chiar şi pricesne în biserică.

Presscafe: Ai cântăreţe sau cântăreţi preferaţi?

Andra Raisa Dinu: Da. Îmi plac: Ariana Grande, Celine Dion, Whitney Houston, Andra, Loredana Groza.

Presscafe: În afară de muzică, ce alte pasiuni mai ai?

Andra Raisa Dinu: Dansul este a doua mea dragoste, matematica şi să mă plimb cu patinele cu rotile şi cu hoverboard-ul.

Presscafe: Știu că participi și la prezentări de modă. Cum s-a întâmplat să faci și acest lucru?

Andra Raisa Dinu: În urma absolvirii cursurilor de la şcoala de modelling ”KIDS MODEL ACADEMY” by Cătălin Botezatu, din acest an. Am participat la prezentări de modă pentru mai mulţi designeri: Stephen Pelger, Ambra Design, Clara Rotescu, Aioffe… cea mai frumoasă scenă fiind cea de la ”Kids Fashion Week”.

Presscafe: Ai vreun creator de modă preferat, dintre cei pentru care ai defilat?

Andra Raisa Dinu: Îmi place stilul army al lui Stephan Pelger, dar în concursuri port cu drag creaţiile Ambra Design by Cristina Iacomi. La Sanremo, am purtat cea mai frumoasă rochie din lume creată pentru mine de către Andreea Tocan- Sipet de Sidef.

Presscafe: Când te simţi mai bine pe scenă: atunci când interpretezi sau când prezinţi ţinute?

Andra Raisa Dinu: Îmi plac ambele ipostaze şi cred că ar fi o provocare să cânt şi să prezint ţinute în acelaşi timp.

Presscafe: Cine te sprijină în activităţile tale artistice?

Andra Raisa Dinu: Mama.

Presscafe: Ce îţi place să faci în timpul liber şi cu cine îl petreci?

Andra Raisa Dinu: Îmi place să fac slime, să mă plimb cu trotineta, rolele sau hoverboard-ul în parc cu prietenii.

 

S-ar putea să-ți placă și...