activități de iarnă
POVESTEA TA

Activități de iarnă care alungă plictiseala

Vrând, nevrând, a venit peste noi acea perioadă aia a anului în care nu ai vrea să ieși din casă nici dacă ți se oferă bani. E frig, zăpada îți depășește genunchii și e aglomerat peste tot, dar nu ai vrea să stai în casă pentru că ai senzația că o să te plictisești teribil. Been there, done that, așa că m-am gândit să te ajut și să îți dau niste idei de activități de iarnă, așa cum le-am denumit eu, să nu ți se mai pară atât de lame și boring statul în casă.

Maraton de filme

Am zis să încep treptat și să nu te panichez din prima cu variante extreme, așa că, ce-ai zice de câteva filme bune? Sunt convinsă că sunt o grămadă de filme pe care vrei de ceva vreme să le vezi dar nu ai apucat niciodată pentru că ești prea obosit și te ia somnul de fiecare dată. Ai un weekend întreg la dispoziție să faci asta. Harry Potter, Războiul stelelor, Stăpânul inelelor sau filme noi, Nocturnal Animals, Passengers, Fantastic Beasts sau Doctor Strange. Ideea e că indiferent de ce gusturi cinefile ai avea, n-ai cum să te plictisești! Popcorn, junk food și filmele preferate. Reconosc că asta este una dintre preferatele mele în materie de activități de iarnă. N-are ce să meargă prost!

activități de iarnă
Sursă foto: pixabay.com
Citește

Probabil că cea mai mare problemă a generației noastre este lipsa de timp. Suntem mereu prea obosiți, stresați sau fără chef ca să mai avem timp pentru noi. Cum ar fi să-ti aduci aminte cât de bine era în perioada în care făceai orice voiai, când voiai și cum voiai? Apucă-te de citit! O carte bună nu are cum să te plictisească niciodată, din contră. Nu o să mai vrei să o lași din mână până nu o termini. Vorba aia,  „cărţile sunt oglinzi: vezi în ele ceea ce ai deja înăuntrul tău” și nu sună rău deloc. Sunt sigură că nici la asta nu prea ai avut timp să te gândești în ultima perioadă.

activități de iarnă
Sursă foto: pixabay.com
Board games

Dacă nu stai singur și dacă nu cumva nu esti fan al genului ăsta de activități, un board game e tot ce îți trebuie ca să alungi plictiseala. Pe lângă faptul că durează destul de mult, sunt amuzante și întrețin atmosfera. O altă idee fun poate fi să joci cu o miză. Cine pierde primește o pedeapsă. Asta poate anima și mai tare situația dacă nu sunteți supărăcioși. Înceacă Activity, Catan, Monopoly, Cards against humanity, Wist, Rents, Scrabble sau intentați propriile voastre jocuri. Eu și prietenii mei am încercat asta și a fost mai tare decât credeam. Astea da activități de iarnă!

activități de iarnă
Sursă foto: pixabay.com
 Jocuri pe calculator

Dacă nu ești fan board games, poți să încerci jocurile pe calculator. Fie că joci în rețea sau în cu prietenii/prietena/prietenul, poate deveni super amuzant și competitiv să faci o întrecere virtuală. E de prisos să spun că variante sunt cu sutele, pentru toate gusturile, vârstele și de complexitate variată. E imposibil să nu te prindă niciunul. Îti garantez că o să realizezi surprins că a trecut jumătate de zi și nici nu ți-ai dat seama cum sau când.

activități de iarnă
Sursă foto: pixabay.com
Gătește

Dacă crezi că nu știi să gătești sau ți-ai dorit mereu să încerci chestiile bune pe care le vedeai la televizor dar ți s-a părut prea complicate și out of your league, ăsta e momentul să îți dovedești că poți. Internetul e plin de rețete, care mai de care mai interesante și poți să te uiți la un video și să gătești în același timp cu tipa de acolo. Așa, șansele să o dai în bară scad considerabil. Începe cu pași mici și chestii simple, ca să nu te demoralizezi total în caz ca nu ies exact așa ca în poză.

activități de iarnă
Sursă foto: pixabay.com
Party

Dacă tu ești un fel de Elsa din Frozen, iar prietenii tăi joacă rolul Anei și te cheamă afară la zăpadă și tu îi refuzi politicos de fiecare data, schimbă tactica și încearcă să-i atragi tu în casă. Gătește ceva simplu, fă niște vin fiert, că tot e sezonul și cheamă prietenii apropiați în vizită. Simplul fapt că stați de vorbă, vă amintiți de experiențe amuzante petrecute împreună și faceți planuri pentru unele noi va face toată diferența din lume. Eu zic că asta este, de departe, cea mai bună variantă! Se află pe locul 1 în topul meu cu activități de iarnă.

activități de iarnă
Sursă foto: pixabay.com

 

 

S-ar putea să-ți placă și...