INTERVIURI POVESTI

10 ani de Info Ploiești City – Interviu exclusiv cu fondatorul și proprietarul ziarului Info Ploiești City: Gabi Dima

Despre Gabriel Dima și despre ziarul www.infoploiesticity.ro – IPC- am mai vorbit dar acum este un ceas aniversar deci vom avea mai multe de dezbătut.

IPC are altfel de știri și este un proiect 100% independent, promovează și susține tinere talente, având o politică editorială altfel decât multe publicații centrale, este 100 % apolitic și printre puținele publicații on-line care se autofinanțează. Cum a putut rezista pe piață Info Ploiești City în cei 10 ani; ce a făcut Gabi în anul pandemiei de SarsCov -Covid 19 – el având alte afecțiuni -, sunt numai unele din subiectele pe care le voi dezbate, mai jos, cu Gabi Dima.

I.P.: Salutări Gabi și bine te-am regăsit la ceas aniversar: 10 ani de Info Ploiești City. Felicitări!

Să începem cu subiectul anului, pandemia de SarsCov -Covid 19. Cum ai supraviețuit? Dar site-ul?

GABRIEL DIMA: Am trecut cu bine peste pandemie, m-am protejat cât am putut și nu am avut și nu am niciun simptom; m-am testat de altfel: nu am Covid 19.

Ce am făcut noi cu prietenii și colaboratorii noștri în plină pandemie? Am demarat în situația de urgență campania umanitară ”Help for Prahova” ( mulțumesc <Fratelui Tase>, Mădălin Savu și Savdarius Intercom, Ciprian Miu, Sebastian Irimia (Carpathian Brothers Squad), Ștefania Voinea, Andrei Grație, Marian Anghel, etc) împreună cu ei am reușit să ajutăm 10 familii izolate în plină situație de urgență. Cred că nici la școală nu am scris atât, cât am scris la declarații, în plină criză.

Despre ”Help for Prahova”, aflați mai multe aici…https://www.facebook.com/groups/532886397416908

I. P.: Apoi?

G.D. Am mai făcut câteva acțiuni sau proiecte, cum vrei să le denumim, ”Apă pentru cei din linia 1”: am dus apă la cadre medicale, polițiști, jandarmi, pompieri, etc.

Am curățat cu prietenii de la Carpathian Brothers Squad (club de airsoft din Ploiești) , pădurea de la Păulești.

Am organizat (împreună cu Carpathian Brothers Squad”, artistul ploieştean Fratele Tase, ziarul www.stirileproprahova.ro, psiholog Cătălina Dan și Centrul de donații sanguine Ploiești) campania” Sângele tău poate salva o viaţă” , în perioada 6-10 iulie. Campanie la care au donat peste 120 ploieșteni.

I.P. Bravo! Dar ce regrete ai pe anul acesta, profesional și personal?

G.D. Profesional, din cauza pandemiei nu am mai reușit să continuăm seria spectacolelor umanitare. Tot la acest nivel, încrederea site-ului în unele entități juridice și nu putem uita și partidele politice care aruncă sute sau mii de euro în campania umanitară, dar pe noi ignorându-ne.

Personal… am multe, dar în principal încrederea în unii oameni și că iert/uit.

Nu pot să renunț la ideea ”binele făcut se întoarce înzecit”. Deși, unii nu merită atenția și bunătatea mea.

I.P. Subiectul ”Vulpița” cum este văzut de tine și/sau Info Ploiești City?

G.D. Cine este și unde joacă? Am glumit. Cunosc… Dar nu înțeleg cum facem vedete din persoane ca doamna aceasta – Vulpița -, sau din Aby Talent sau chiar și din Selly, în timp ce sunt sute sau mii de copii talentați, mulți proveniți din familii nevoiașe sau centre sociale care nu apar nicăieri la TV și uneori chiar și mor în mizerie din cauza sărăciei… Trist! Așa josnică oare a ajuns mass-media din România? Să faci rating din orice subiect, devii penibil și plictisești publicul. Văzusem și la o televiziune centrală subiectul cu ”Emi Pian”. Am înțeles că este de interes public, dar și aceea familie din vârful dealului care-și trimite copilul descălțat la școală, doar cu o bucată de pâine în ghiozdan poate este un subiect de interes național…

I.P. Constant de 10 ANI în ceea ce faci. Bravo! Mai poți? Cu sănătatea cum stai?

G.D. Cred că da, mai pot. Dacă nu continui linia pe care mi-am propus-o acum 10 ani, îmi dezamăgesc cititorii și partenerii/colaboratorii.

Cu sănătatea, relativ bine… însă proiectul IPC și tot ceea ce facem, mă distruge fizic și psihic, însă atunci când îți propui ceva, te ”zbați”, te stresezi, etc.

I.P. Câte diplome a obținut ziaristul Gabi Dima?

G.D. Multeee. Eu eu și site-ul. Diplome obținute pe bune, nu ”cumpărate” sau no name.

I.P. Să revenim la site. Mai știi câte evenimente și acțiuni caritabile a făcut Info Ploiești City?

G.D. Ar fi 42. De vreo 7 ani fac împreună cu DJ Kabal și Radu Teodorescu. Facem spectacole caritabile. Avem multe tinere talente susținute și promovate în 10 ani. Cam 200, poate peste… Pentru mine IPC , este că un copil pe care trebuie să-l apar și să-l cresc.

I.P. Ce vă doriți la10 ani?

G.D. Încredere, constanță, respect, admirație și sănătate.

I.P. Ce mesaj ai de transmis cititorilor noștri și ai tăi.

G.D. Să fie sănătoși, să treacă cât mai bine și repede peste perioada aceasta și să aibă credință, încredere în sine și să zâmbească. Va fi bine!

Evident, să ne urmărească www.infoploiesticity.ro și presscafe.ro

În rest, fiți ok și să ne vedem la: GALA IPC-VOI SUNTEȚI 10.

S-ar putea să-ți placă și...