INTERVIURI POVESTI Stiri

Parfumiera vedetelor, Raluca Vasile, despre arta ei și despre cel mai seducător parfum din lume: Bewitched: „De fapt, despre asta e vorba – despre chimia din subconștientul nostru”

Pe Raluca Vasile am întâlnit-o la un eveniment monden în urmă cu vreo trei ani, prin prietena noastră comună, Mihaela Coșerariu apoi am văzut-o în mai multe emisiuni de televiziune, printre care, la Pro Tv, la Măruță, emisiune pe care eu o ador. M-a fascinat la Raluca că este singurul parfumier din România care face parfumuri personalizate, dar jobul de parfumier fiind însă doar unul dintre skill-urile sale, altele find meseria de trainer, coach, PR; apoi ea face si multe proiecte gastronomice frumoase. Dar, în acest material vom vorbi mai mult despre această artă a ei, căci este o artă să realizezi un parfum perfect pentru fiecare persoană în parte.

Bewitched, parfumul magic

Parfumul Bewitched a fost gândit inițial ca să fie doar pentru mine, dar pentru că a ieșit atât de minunat, și foarte multe persoane ne-au mărturisit că îl doresc și ele și că este ceva cu adevărat special, ne-am gândit să îl și dăm publicului larg. Azi ne vom axa în discuția cu Raluca, singurul parfumier român listat și apreciat pe site ul internațional fragrantica, despre arta ei de a face parfumuri care sunt adorate de multe vedete ale momentului dar și de publicul larg. (Ioana Popescu)

De peste 15 ani, Raluca Vasile este om de branding și comunicare, specializată fiind în branding multisenzorial – domeniu în care a și devenit antreprenoare, acum multi ani. Mai precis, este „antrenor de gusturi și arome” și consultant în aromaterapie.

I.P. Cine este și ce face Raluca Vasile?

R.V. Raluca este un om căruia îi place tot ce este natural, sănătos, frumos și artistic. Sunt și un om foarte muncitor dar în același timp și creativ. Îmi plac provocările și ador mirosurile superbe. Fie ele de mâncare sau de la parfumuri. De mulți ani creez arome personalizate naturale, comerciale sau de ambient. În 2012, am decis să renunț la jobul din corporație și mi-am urmat calea proprie, ca antreprenor. Agenția mea, Smart Brand, e specializată pe branding. Am urmat cursurile unei școli de nutriție, un curs de bucătărie franțuzească, o școală celebră de parfumerie, cursuri de aromaterapie și am început să scriu pe un blog despre toate aceste experiențe multisenzoriale: https://www.yourpersonalaroma.com/ Pe lângă activitatea de ambasador Slow Food, fac și workshopuri de aroma-kitchen, traininguri multisenzoriale și creație de parfumuri. Sunt consultant în branding, comunicare și well-being. Am creat un model unic holistic de dezvoltare personală și un stil de viață bazat pe starea de bine și atracția Iubirii și Bunăstării, care vizează atât hrană şi stilul de alimentaţie, armonia și echilibrul, cât și parfumul, că un catalizator holistic al sănătății mentale, fizice și spirtuale. Pe scurt: explorarea vieţii şi stării de bine prin toate simţurile!

Raluca apare la foarte mult emisiuni TV, fiind considerata „parfumiera vedetelor”

I.P. Raluca, o să continui, pe cât pot de scurt, cu povestea parfumului nostru, Bewitched, care deși a mai fost spusă în câteva interviuri, o să o menționez și acum. M-ai cucerit prin arta ta, mi se pare foarte greu dar extrem de frumos ce realizezi. Eu doar ți-am spus ce parfumuri îmi plac, – printre ele se afla Chanel 5 – , și că mi-aș dori ceva un pic mai puternic, mai cu amprenta mea, ceva gotic dar și vintage și misterios. Pe scurt el este ceva care să îi vrăjească pe toți

Bewitched, varianta „Magie neagra”

R.V. Te întreb acum eu, Ioana, pe tine. Cum ai ajuns la concluzia că îți plac acele tipuri de parfumuri de care mi-ai zis, și nu altele?

I.P. M-am documentat bine! Am aflat că dacă ador Chanel 5, înseamnă că sunt în categoria „orintale-lemnoase”; deci am înțeles ar fi mers Bengale Lancome sau Tom Ford – japonaise; ori, pe buget mai mare, Baghari de la Piguet și Dia de la Amouage. Deci am pornit în căutarea acestor parfumuri. Apoi am realizat că îmi plac și ele enorm de mult, dar că parcă aș dori ceva care să adune toate aceste esențe într-una singură, și care să mai aibă în plus și ceva gotic, ceva vintage și ceva, neapărat, un pic magic…  Am venit apoi la tine la atelier, am testat vreo două sute de esențe până când am decis, cu ajutorul tău, care sunt cele aproximativ 20 pe care le conține Bewitched. Așa a început povestea parfumului nostru. Dar care este povestea parfumierului Raluca Vasile?

Raluca face mii de parfumuri, toate personalizate sub sintagma YPA – your personal aroma

R.V. Ei bine, totul a început în urmă cu peste 15 ani. Deși mă atrăgea de mică tot ce era în legătură cu parfumurile, abia atunci am început să studiez despre parfumerie. Am început să fac diferite cursuri, să plec în multe țări că să mă specializez și documentez cât mai temeinic. De altfel, în afară de faptul că sunt parfumier certificat și creator de arome, cu o experiență de 15 ani în consultanță de brand multisenzorial – arome, gusturi, sunete, texturi pentru ambient, mă pot mândri cu faptul că sunt sigurul parfumier român certificat new luxury code în UK, cu specializări în parfumeria organică la Grasse și Milano. Sunt singurul parfumier natural certificat care urmează noului cod de lux și standardele internaționale de fundație a parfumului din românia. Specializarea mea este în parfumeria exotică rară naturală: luxul franțesc, indie ayurveda și luxul regal oriental. 

Raluca si o parte dintre prietenele ei

I.P. Ceea ce faci tu realizând un parfum pentru cupluri, cum este Bewitched, este o alchimie, Raluca?

R.V. E explicația științifică și chimică a alchimiei iubirii. Alchimia ființelor vii (unde includem atât plante cât și animale) începe la nivel molecular, în celulă. Orice moleculă are 3 atomi Carbon, Hidrogen și Oxigen. Legătura Carbon-Hidrogen dă stabilitate moleculei, în timp ce legăturile cu Oxigen, Sulf, Nitrogen etc sunt componentele instabile sau active din molecule. În uleiurile esențiale principalele molecule sunt formate din legături de Carbon, Hidrogen și Oxigen. Ce e fascinant la esențele naturale sunt moleculele active numite #IzomeriOptici, care sunt molecule simetrice în oglindă, nu gemene, ci complementare și cu aceeași componentă chimică. Eu le numesc #moleculeleIubirii și dovadă vie că exsita alchimie celulară. Aceste molecule ale iubirii se găsesc doar în esențele naturale, de accea au și efect actic asupra organismului de #staredebine și terapeutic. Acesta ar fi diferența între #parfumurilenaturale create doar din esențe naturale și cele sintetice sau comerciale, și explicația pentru care doar parfumruile și esențele naturale au efect asupra stării de bine și sănătății. Mirosul parfumului se formează între aceste 2 molecule simetrice, cu cât aceste molecule simetrice chimizeaza mai bine între ele cu atât parfumul durează mai mult. Și cu cât ființele vii au mai multe celule izometrice similare ele se atrag! Deci atenție dragilor: atragem persoane cu o alchimie similară cu a noastră, chair dacă credem că suntem diferiți în multe aspecte, ei sunt de fapt reflecția noastră, munca noastră cu noi. Alchimia noastră de baza, starea mentală și fizică determina ce fel de parteneri atragem. Dacă atragem parteneri toxici, înseamnă că și noi suntem toxici într-un anume fel și trebuie să lucrăm cu noi. Alchimia începe cu noi și se reflectă în ce atragem și ce transmitem. La cursurile mele de #ALCHIMIACUPLULUI predau cum să centrăm alchimia pe noi și cum să ne creăm un parfum cu #alchimiaIubirii.

I.P. Ce conține Bewitched – Love spells Collection -By Ioana Popescu și ce alte detalii despre el ne poți da?

R.V. Bewitched – Love spells Collection -By Ioana Popescu face parte din linia mea personală de parfumuri orientale cu feromoni pentru seducție și atragerea iubirii adevărate. Parfumul este unisex și are 55 de ml, dar se poate comanda în orice altă cantitate. Bewitched de găsește în două variante: Magie neagră, ce are, printre altele: Miros de oud, iasomie, coacăze negre, mistică tămâie de Indii, ceai verde, prună, lime, ghimbir, mesteacăn cu note de piele și tabac, lemn de guaiac; iar Bewitched Magie albă, are printre altele: Fructul pasiunii, caisă, măr verde, portocală dulce, cocos, pepene galben, santal etc. Mi-ai spus că ție personal îți place cel mai mult varianta de „Magie neagră”, așa cred și eu că ți se potrivește mai mult, deși, fiind iarnă posibil că de asta să îți placă mai mult acum. „Magia albă” este într-adevăr un parfum mai văratic. Acum este la ambele o oferta de sărbători de 50% reducere, și prețul lor este aproximativ 149 de lei, dar cum știi, fiecare poate comanda o cantitate mai mare, sau mai mică, așadar prețul se poate ușor modifica. 

Bewitched, parfumul care vrajeste

I.P. De ce recomanzi parfumurile naturale?

R.V. Parfumeria naturală este adevăratul lux și kraft pentru sănătatea umană într-o lume a parfumurilor în care etică și comunicarea pe etichete sunt adesea înșelătoare pentru majoritatea dintre noi. Esențele naturale intră în reacție cu pielea și se transformă pe parcurs, parfumul devine mai persistent. De fapt, despre asta e vorba – despre chimie în subconștientul nostru. Ceea ce alegem rezonează cu personalitatea noastră, cu locul în care ne-am născut, cu aspirațiile și momentele importante din viața noastră. Simțul mirosului e cel mai conectat cu memoria, chiar fără să ne dăm seama. Preferințele dominante rămân aceleași toată viața, chiar dacă nuanțele se adaugă pe parcurs.

I.P. Ce vedete folosesc parfumurile tale?

R.V. Dana Săvuică, Oana Iliescu, Geanina Corondan, Oana Voiculeț, Oana Sârbu, Simona Pătruleasa, Ioana Popescu, Cătălin Măruță, Loredana Groza, Smiley, Andra, Teo , Florin Burescu, Cove, Adela Popescu, Delia, Bendeac, Cheloo.

Raluca si Teo la Kanal D

I.P. Unde te poate găsi lumea, în cazul în care vrea să comande atât Bewitched, cât și să își facă propriul parfum, cât și să cumpere alte produse de la tine; tu, de altfel, ai realizat câteva linii noi – creme, uleiuri, lumânări naturale, săpunuri naturale etc- în această iarnă, cu tot felul de astfel de minunății, atât pentru femei cât si pentru bărbați?

„Am decis să renunț la jobul din corporație și mi-am urmat calea proprie, ca antreprenor. Agenția mea, Smart Brand, e specializată pe branding”

R.V. Lumea ne poate găsi atât prin tine pe Facebook-ul tău https://www.facebook.com/IoanaPopescuTheOneAndOnly/, apoi la mine https://www.facebook.com/RalucaVasileMBA , sau pe site:  https://www.yourpersonalaroma.com/produs/bewitchedbyioanpopescu/

Raluca Vasile si Ioana Popescu au realizat cel mai seducător parfum din lume: Bewitched

Mai multe aflati despre parfumul BEWITCHED in materialul realizat de Mihai Claudiu: https://mihaiclaudiu.com/2020/11/04/povestea-parfumului-be-witched-by-ioana-popescu/

S-ar putea să-ți placă și...