CONCERTE & PETRECERI POVESTI SPECTACOLE Stiri TIMP LIBER

Exclusivități despre una dintre melodiile favorite la EUROVISION 2019: DAINA – cântată de Letiția Moisescu și Sensibil Balkan!

Letiția Moisescu și Sensibil Balkan

Concursul muzical Eurovision România și în acest an naște mii de controverse între fanii mai
multor tabere, dar în același timp aduce publicului multe piese noi
foarte valoroase. Într-un top din Marea Britanie, melodia DAINA
compusă de cunoscutul compozitor Mihai Ogășanu este pe primele
locuri, lângă melodia Lindei Teodosiu. În România, DAINA este
susținută de multe persoane. Despre Letiția, băieții de la
Sensibil Balkan, piesa lor, DAINA, și despre compozitorul ei, Mihai
Ogășanu, nu se stiu așa de multe lucruri, așa că vi le vom spune
noi aici, în cele ce urmează! Mai ales că piesa este una dintre
favorite, cum am spus, și în România, dar mai ales în afara
țării.

DAINA este inspirată de celebrarea Centenarului Marii Uniri

Nonconformista cântăreața Letiția Moisescu (Leticia) revine în atenția publicului cu un nou proiect pop balcanic, cu influențe din folclorul românesc autentic, inspirată de celebrarea Centenarului Mării Uniri! Ea lansează piesă “Daina”, în colaborare cu Sensibil Balkan, piesă compusă de Mihai Ogășanu & Marian Enache.

Leticia a militat pentru drepturile LGBT

Leticia s-a lansat pe piață muzicală că proiect Play & Win, compozitorii Innei și s-a reinventat cu fiecare apariție. De la imaginea angelică, promovată cu piesa “Dreaming of you”, la „văduvă neagră”, cu piesă “Tot eu” sau militând pentru drepturile LGBT, prin lansarea single-ului “What is a problem, boy?” într-un club gay sau interpretând melodii populare, precum “Suflet bun, inimă mare” și “Maicuță , tu mi-ai dat glas”, Leticia s-a reinventat și vrea să aducă Eurovision-ul în România!

Compozitorul DAINEI,
Mihai Ogășanu

Mihai Ogășanu este cel care a compus și hiturile “Le, le” și “Zig zaga” pentru Loredana

Pentru aceasta, Leti a colaborat cu Mihai Ogășanu, cel care a compus și hiturile “Le, le” și “Zig zaga” pentru Loredana, și Sensibil Balkan (by Marian Enache), cel care a compus “Mahalageasca”! “Am mare încredere în acest proiect și cred că nu pot să îi răsplătesc altfel pe dragii mei români, acum, în an centenar, decât prin cântec, inspirat din folclorul nostru drag” spune Leticia.

Marian de la Sensibil Balkan a compus pentru coloana sonoră a filmului Borat

Originar din comuna Clejani, Marian Enache este cel care a construit și a dat un plus de culoare modernă trupei Mahala Rai Bandă, imprimând pieselor influențe pop dance. A pus mâna prima oară pe un instrument la vârsta de 9 ani și până în zilele noastre a fondat și construit mai multe trupe muzicale. “In comuna Clejani am crescut, și acolo am învățat primele noțiuni de muzică, iar apoi m-am dezvoltat singur, ascultând orice gen muzical, de la Romica Puceanu, până la Metalica”, declară interpretul. Anii 2000, pentru Marian, au însemnat o frumoasă colaborare cu Ema Dei, contribuția la formarea trupei Mahala Rai Banda, colaborarea la producția și înregistrarea piesei Mahalagească, de pe coloană sonoră a filmului Borat. În prezent, Marian Enache se prezintă ca orchestrator și compozitor al trupei Sensibil Balkan. Alături de Letiția Moisescu, intră într-o nouă colaborare pentru Selecția Națională Eurovision 2019, cu piesa D A I N A.

Cine este Letiția Moisescu?

„De la vârstă de 4 ani am urcat pe scenă, am vrut să cânt și să cuceresc lumea cu vocea și prezența mea. Se întâmplă la serbarea de la grădiniță, unde am interpretat romanță “Deschide, deschide fereastra”, moment în care toată sală s-a ridicat în picioare și m-a aplaudat. Acest lucru a făcut ca mama să îmi îndrume pașii spre muzică. În clasă a 5-a m-am înscris la liceul de muzică; de fapt, de aici a început viață mea să capete “culoarea scenei”. În primul an de liceu am avut norocul să pot colabora cu RadioDeva, să fac spoturi publicitare și să ajung în nici un an să cânt cu trupa Dulce și Amar cu care plecam în orașe și susțineam spectacole. Am hotărât să plec din țară după absolvirea liceului pentru a urmă un vis: “sa cânt pe cele mai mari scene”. Am locuit trei ani întregi în Austria, în orașul muzicii clasice – Viena. Am lucrat în alt domeniu decât muzică, design, unde am învățat extrem de multe lucruri noi: creearea de machete, meniuri speciale pentru Golden Globe, Formula 1, Campionatul de fotbal din Portugalia etc. Am cântat în diverse locuri în țară și în străinătate. Una din cele mai frumoase experiențe a fost plecarea în Japonia în 2006-2007 de care o să îmi aduc aminte cu foarte mare drag toată viața. Am învățat să cânt în limba japoneză pentru a le arată că le respect cultura și era până la urmă și pentru mine o curiozitate de a vedea cât de greu poate fi. Am cunoscut o nouă civilizație acolo și un cu totul alt mod de trăi. Cel mai greu moment din viața mea a fost atunci când eram în concursul Eurovision 2011. Atunci am aflat că tatăl meu murise… După ce m-am întors din Austria, am apelat la diverși compozitori precum băieții de la Play&Win. Ei mi-au compus 3 piese: If you cry, Tragic Pozitive, Dreaming of you. O mare realizare a fost anul 2011, când am ocupat locul 5 la Selecția Eurovision, cu “Dreaming of you”, de Play&Win.

Letiția Moisescu, Sensibil Balkan & compozitorul DAINEI,
Mihai Ogășanu

DAINA se poate asculta aici: https://www.youtube.com/watch?v=eg3mFIgUJLk

Letiția Moisescu & Sensibil Balkan – “DAINA” (Eurovision 2019) Music: Mihai Ogășanu, Marian Enache

Versuri: Roni-Cristiană Cazacu, Letiția Moisescu

Orchestratie: Mihai Ogășanu


S-ar putea să-ți placă și...