Stiri

Top 5 – cele mai sinistre costumații și machiaje de Halloween

Vine Halloween! Alt prilej de controversă în România. Sărbătorim sau nu? O jignire la adresa tradițiilor noastre creștine sau pur și simplu un alt mod de distracție, chiar dacă mai ciudată? Oricum ai privi, e bine de știut ce-i cu sărbătoarea aceasta, de unde vine și cine crede în ea.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică răspândită în lume prin secolul al XIX lea de imigranții irlandezi din Statele Unite ale Americii. Denumirea de Halloween vine de la All Hallows’ Even, care înseamnă sărbătoarea tuturor sfinților și care chiar există în religia creștină și este celebrată pe 1 noiembrie.  De aceea cele două sărbători au fost asimilate, deși Halloween se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie.

Cu ocazia sărbătorii de Halloween, vechii celți cinsteau și invitau acasă strămoșii familiei, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști,  făcându-i pe oameni să se deghizeze  ei înșiși în spirit rău pentru a le speria pe cele adevărate. Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figuri supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli, iar obiectul simbol este dovleacul sculptat și luminat în interior, cunoscut sub numele de Lanterna lui Jack.

De-a lungul timpului, imaginația unora a dus atât de departe toată această dorință de a speria, de a oripila pe cei din jur, încât au apărut costume și machiaje de Halloween greu de privit. Vă propun un top 5 al celor mai sinistre costumații și machiaje dedicate sărbătorii, care au fost premiate la concursurile organizate special pentru ele.

Locul 5

Costum Halloween 5

 

Locul 4

Costum Halloween 4

Locul 3

Machiaj Halloween 3

Locul 2

Machiaj Halloween 2

 

Locul 1

Costum Halloween 1

Acum, că v-am oferit prilejul să vedeți până unde merge imaginația în cazul sărbătorii care se apropie, vă dorim Halloween fericit!

 

S-ar putea să-ți placă și...