POVESTEA TA

Andreea Ana Mihai, liceana premiantă și pasionată de muzică

Bună! Sunt Andreea, am 16 ani și sunt elevă în clasa a XI- a la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” din Galați, profil „Stiințe ale naturii”, iar pasiunea mea cea mai mare este muzica. Eu cânt de când mă știu. Am început să studiez muzica de la 7 ani, timp în care am și absolvit cursurile de canto- muzică ușoară de la Centru Cultural Dunărea de Jos din Galați cu nota 10.

De-a lungul anilor, am avut mai mulți profesori de canto, de la fiecare în parte învățând câte ceva. Am făcut parte din grupul “Voces” alături de care în anul 2013 am obținut Trofeul “Tomis” – categoria grupuri la Festivalul Național “Mamaia Copiilor”. În același an, am participat și la emisiunea-concurs “Românii au talent”, unde am reușit să ne calificăm în etapa următoare cu 3 de “DA”, iar în 2015 am obținut Trofeul “Delfino D’argento” la Festivalul Internațional “SanRemo Junior”, Italia, prezentând un music-hall în premieră, jucat numai de copii.

De aproximativ un an, fac parte din Corul “Melody” by PianoArt coordonat de doamna Ștefania Stamate. Cu acesta am participat, la București, la Gala „Nicio școală fără cor”.

În anul 2014, am participat la emisiunea-concurs “Next Star”, fiind prima persoană din istoria acestui show salvată de către jurați să ajungă direct în Marea Finală. De asemenea, în decursul a nouă ani de zile am participat la un număr mare de spectacole, emisiuni TV și concursuri din țară, obținând numeroase premii, precum: premiul I la concursul “Star Music Champion” – Galați, premiul I la Festivalul “Comorile Moldovei” – Bârlad, Trofeul categoriei de vârstă la concursul “Ți-am lăsat o melodie” – București, Trofeul categoriei de vârstă la Festivalul “Ritmuri pe portativ” – Vaslui.

În prezent, iau lecții de canto cu doamna profesoară Ionela Slabu, o doamnă care, de doi ani, de când o cunosc, mi-a schimbat viața într-un mod extrem de frumos! Melodiile sunt înregistrate si clipurile filmate la Box Studio Media Production Galați, cu o echipa de profesioniști formată din Gabi Pecheanu și Bogdan Zaharia.

Chiar dacă fac ceea ce iubesc cel mai mult, nu îmi este întotdeauna ușor! La școală am fost întotdeauna premiantă. De  asemenea, mă implic mereu în fel de fel de activități de voluntariat. Muncesc mult, mă împart între școală și repetiții, mi se întâmplă destul de des să întâmpin obstacole. La ora de canto merg săptămânal, dar acasă studiez zilnic. Nu aș putea spune cât durează repetițiile acasă, în funcție de cât de bine îmi iese melodia pe care o lucrez, de timpul disponibil.

Însă, merită orice sacrificiu pentru a trăi cel mai frumos sentiment din viața mea, acela de a fi pe scenă!

Text: ANDREEA ANA MIHAI

Foto: arhiva personală

 

S-ar putea să-ți placă și...