Stiri

Robbie Williams suferă de o tulburare neobișnuită

Cântărețul britanic Robbie Williams în vârstă de 43 de ani a vorbit pentru prima dată despre sindromul alimentației nocturne de care suferă.  Acesta se manifestă într-un mod ce poate părea hilar, dar de fapt poate fi periculos pentru sănătate și chiar viață: persoana mănâncă în timpul nopții fără să știe că o face.

Robbie Williams a recunoscut că suferă de această tulburare de mai bine de un an și că acesta e motivul pentru care în timpul zilei ține mereu dietă în așa fel, încât să țină în frâu kilogramele adunate din cauză că mănâncă noaptea. Întrebat de fani ce îi place să mănânce, acesta a recunoscut că dulciurile sunt preferatele sale, în special biscuiții cu unt de arahide.

Sindromul alimentației nocturne afectează în jur de 2% din populație și se caracterizează prin tipare anormale ale alimentației în timpul nopții. Deși nu este la fel de răspândit ca somnambulismul, de multe ori poate fi sinonim cu acesta: persoana care are tulburarea respectivă se ridică din pat, merge la bucătărie, mănâncă, dar a doua zi dimineață nu știe că a făcut toate acestea.
Afecțiunea poate avea consecințe grave: pe lângă creșterea semnificativă a greutății, apare și un risc crescut de diabet zaharat tip 2.

Pentru tratarea tulburărilor legate de alimentația nocturnă e necesară o vizită la specialist. După o discuție cu acesta, va urma o noapte petrecută sub supraveghere, unde aparate speciale monitorizează activitatea creierului. Abia după aceea se va stabili care e tratamentul potrivit. În aceste cazuri, somniferele sunt excluse deoarece pot agrava starea de confuzie și din cauza lor se poate ajunge la accidente.

S-ar putea să-ți placă și...