Stiri

Promobot, robotul rusesc recidivist

Promobot IR77, un robot rusesc creat pentru a lucra in relatii cu clientii, a evadat din nou, pe strazile din Perm, Rusia, la doar o saptamana dupa prima sa escapada, informeaza Daily Mail.

Robotul care face parte dintr-un studiu despre miscarea independenta a reusit sa scape din cladirea in care se afla din cauza ca un inginer a uitat poarta deschisa.

Promobot, un  dispozitiv umanoid unic, programat sa poata interactiona cu omul si sa ocoleasca obstacolele din calea sa, a ajuns in mijlocul strazii si a blocat traficul timp de aproximativ 40 de minute pana i s-a descarcat bateria. A fost nevoie ca un ofiter de politie sa dirijeze traficul pana la sosirea inginerilor care si-au recuperat dispozitivul.

promobot

Promodot este un robot cu adevarat special. El a fost inzestrat cu capacitatea de a invata din experiente si de a-si aminti lumea pe care o intalneste si imprejurimile pe care le viziteaza. Chiar si asa, inginerii care l-au proiectat nu s-au asteptat ca acesta sa tanjeasca dupa libertate. In ciuda faptului ca a fost reprogramat, robotul continua sa scape, motiv pentru care a fost luata in calcul scoaterea sa din uz. Potrivit programatorilor, ceilalti roboti din serie se comporta bine si nu au incercat niciodata sa evadeze.

Sursa foto: dailymail.co.uk & Facebook

S-ar putea să-ți placă și...