POVESTEA TA

Cum iti coloreaza viata un implant dentar

Specialistii in stomatologie redau frumusetea unui zambet prin inserarea unui implant dentar, asa cum bijutierii redau stralucirea unui bratari prin slefuire si lustruire.

Stiintific vorbind, zambetul este unul dintre cele mai eficiente tehnici de flirt. Cercetatorii de la Universitatea Webster din St. Louis, condusi de psihologul Monica Moore, au descoperit ca nu aspectul fizic ii determina pe oameni sa se apropie, ci increderea in sine si sugerearea disponibilitatii prin zambet si contact vizual.

Potrivit unui alt studiu, barbatii le gasesc cu adevarat atragatoare pe femeile care zambesc des, iar daca aceste zambete descopera dinti ingrijiti, cu atat mai bine! De asemenea, barbatii prefera femeile infrumusetate de un suras, nu de machiaj!

Zambetul nu se invata, ci este instinctiv. Zambim inca din uterul mamei si n-ar trebui sa renuntam niciodata la a ne arcui buzele.

Crearea unui zambet fara cusur incepe cu o vizita in cabinetul de stomatologie CRIS SMILE. Odata ajuns aici, te va intampina o echipa tanara, profesionista si entuziasta, care iti va acorda toata atentia din lume. Medicul specialist in implantologie si chirurgie alveolara iti va evalua starea generala de sanatate si tesutul osos disponibil. Daca nu exista probleme, urmeaza sa primesti informatii despre ce presupune montarea unui implant dentar.

implant dentar 3

Fixarea unui implant dentar presupune montarea in mandibula sau in maxilar a unui surub de titaniu, de mici dimensiuni, cu rol de radacina artificiala. Surubul este usor, dar dur si extrem de rezistent la coroziune. El are proprietati osteointegrative, adica organismul nu declanseaza un mecaism de respingere dupa fixarea lui. Implantul dentar mai are in componenta si un bont proteic, cu rol de suport in sustinerea protezei sau a coroanei dentare.

In prima etapa, cea chirurgicala, unul dintre medici te va anestezia local sau, in cazuri exceptionale, te va seda general, apoi va realiza o incizie gingivala, dupa care iti va perfora tesutul osos. In acest moment va fi posibila fixarea implantului dentar. Succesul operatiunii este dat de capacitatea gingiei de a creste in jurul implantului. Pastreaza-ti calmul, nu doare! Cel mult vei avea o mica umflatura, timp de cateva zile, in regiunea in care a avut loc interventia.

implant dentar 2

Dupa fixare urmeaza cea de-a doua etapa, cea proteica. Specialistul in stomatologie vine in completarea tratamentului cu montarea unei coroane dentare, cu pozitionarea unei punti sau a unei proteze. Aceasta lucrare proteica este realizata in laboratorul odontotehnic, dupa prelevarea unei amprente dentare. Este posibil ca, in acest moment, sa fie necesara o mica incizie pentru descoperirea implantului dentar si aplicarea bontului proteic.

implant dentar

Procedura de inserare a unui implant dentar este relativ simpla, nedureroasa si dureaza aproximativ 15 – 30 de minute.

Implantul dentar este un sistem modern, care indeplineste cu succes functiile dintilor naturali. El are mai multe utilitati: asigura o estetica deosebita a gurii, isi indeplineste cu succes rolul in masticatie, contribuie la o dictie impecabila, pastreaza intacti dintii vecini celui lipsa, scade riscul aparitiei cariilor si a bolilor parodontale, intinereste, cucereste si consolideaza increderea in sine.

Odata fixat, implantul dentar va rezista o viata intreaga daca il vei curata si ingriji corespunzator.

Sursa foto: Free Images & Pixabay 

S-ar putea să-ți placă și...