Stiri TARGURI & FESTIVALURI

Primăvara cu Mozart la Opera Comică pentru Copii: ,,Răpirea din Serai” și ,,Viața lui Mozart”

Pe 22, 23 și 24 martie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, reintroduce în programul de spectacole opera ,,Răpirea din Serai”, adaptată după capodopera cu același nume a compozitorului W. A. Mozart. Cei mici sunt așteptați, împreună cu familiile lor, să urmărească una dintre cele 4 reprezentații ale frumoasei povești de dragoste dintre Konstanze și Belmonte, programate pentru luna martie, în Sala Mare.

Tot pe 23 și 24 martie, concertul-lecție ,,Viața lui Mozart” revine la Opera Comică pentru Copii, în salonul ce îi poartă numele. Chiar și astăzi, la peste două secole de la naștere, Wolfgang Amadeus Mozart continuă să inspire prin geniul său, iar povestea simfonică creată în jurul vieții lui îl prezintă pe compozitor prin intermediul capodoperelor sale. Sâmbătă și duminică, de la orele 10:00, respectiv 11:30, cele mai îndrăgite secvențe muzicale semnate de Mozart sunt explicate și prezentate celor mici într-un mod inedit.

Tot weekend-ul acesta, ,,Harap Alb” vă așteaptă la Sala UnderGrant. Cei care doresc să vadă o altfel de poveste și să afle semnificația vorbei ,,până la adânci bătrâneți” sunt așteptați la spectacolul de teatru ,,Harap Alb”, sâmbătă și duminică de la orele 10:00 și 12:00. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro.

Nu ratați Escape Room – ,,Punguța cu doi bani” și ,,Harap Alb”

În continuarea poveștii de pe scenă, în 23, 24, 30 și 31 martie,  cei mici sunt invitați să se bucure de cele două spații tematice Escape Room, unde au ocazia să își testeze abilitățile, spiritul de echipă, perspicacitatea și intuiția. Fiecare dintre cele două camere de la OCC, amenajate în jurul poveștilor ,,Harap Alb” și ,,Punguța cu doi bani”, oferă o experiență unică, unde copiii trebuie să fie atenți la detalii, să caute și să deslușească în echipă indiciile pentru a reuși să iasă din încăpere într-un timp cât mai scurt.

Primăvara Porților Deschise la ,,Ateliere Micul Artist

În perioada 23 martie – 21 aprilie, cei mici sunt invitați la Primăvara Porților Deschise la Atelierele ,,Micul Artist”. Copiii pot participa gratuit la următoarele ateliere: oratorie, benzi desenate, dansuri populare, fotografie, pantomime, balet, scriere creativă, scenografie, lectură și scriere creativă, actorie, musical, blockflote, benzi desenate, cor jr., street dance, laboratorul de păpuși și atelierul de desen și pictură. Detalii pe www.operacomica.ro.

Fă-i ziua de naștere copilului tău la Aventura Parc!

Părinții care doresc să le pregătească copiilor lor o zi de naștere cu totul specială sau pur și simplu o petrecere surpriză, au la dispoziție încă o variantă, pe lângă cea care include Escape Room și spectacolul cu ,,turul în spatele cortinei” inclus. Astfel, părinții vor avea ocazia, în fiecare weekend, începând cu 23 martie, să închirieze zona Aventura Parc. Pentru asigurarea disponibilității spațiului, rezervările se vor face din timp.

De asemenea, la Aventura Parc, echipa OCC a pregătit, pentru cei mici, o mulțime de activități amuzante. Copiii vor avea ocazia să încerce peretele de escaladă, tirolienele, dar și să își pună la încercare aptitudinile sportive, urmând cu atenție traseele marcate prin copaci. Aventura Parc se adresează tuturor copiilor cu vârsta minimă de 5 ani, iar biletul costă 20 de lei pentru 30 de minute de activitate.

Primăvara Jocurilor la OCC

Începând cu 23 martie, Opera Comică pentru Copii vă invită să vă bucurați din plin de primăvară și să petreceți timp cu cei mici în Grădina OCC, locul ideal pentru un weekend în familie. Sâmbăta între orele 11:00 – 19:00 și duminica între orele 11:00 – 17:00, la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, cei mici vor avea la dispoziție numeroase jocuri în aer liber, ateliere de creație, board games, foto corner, food court și o mulțime de alte surprize.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete. 

S-ar putea să-ți placă și...