Stiri

Ovidiu Olteanu ne reprezinta la World’s Best Sommelier

Somelierul Ovidiu Olteanu va reprezenta Romania la competitia World’s Best Sommelier, organizata intre 15 – 26 aprilie, in Mendoza, Argentina.

Ovidiu Olteanu a fost ales sa ne reprezinte de  Asociatia Somelierilor din Romania, in urma unei  evaluari la nivel national. Pe langa asta, in cei 18 ani de activitate in domeniu, Olteanu a fost semifinalist in cadrul Trofeului Someleriei (2012) si a obtinut premii precum locul 2 la Concursul National Maître d’Hotel 2012 si Marele Premiu la Concursul National Maître d’Hotel 2013. El detine cursul de Level 2 la WSET (Wine & Spirit Education Trust) din Londra, una dintre cele doua mari scoli de vinuri din lume, iar la finalul lunii va participa, in Atena, la unul dintre cursurile Court of Master Sommeliers.

Ma onoreaza faptul că am fost selectat sa reprezint tara la cea mai prestigioasă competitie din domeniu. Sunt nerabdator să particip si sa le vorbesc celorlalti candidați si despre vinurile romanesti, a declarat somelierul Ovidiu Olteanu, potrivit unui comunicat de presa.

Concursul World’s Best Sommelier este organizat de Association de la Sommellerie Internationale (A.S.I.) si are loc o data la trei ani. Prima editie a avut loc in 1969, pentru a facilita schimbul de experienta intre profesionistii din domeniu. Anul acesta se afla in competitie 58 de participanti, din 55 de tari, intre care patru femei (Argentina, Canada, Finlanda și Irlanda). Ediția din 2013 s-a desfășurat în Tokyo, iar marele premiu i-a revenit reprezentantului Elveției.

Ovidiu Olteanu lucreaza de peste 18 ani in domeniul ospitalitatii si are multe roluri in cadrul Naan Food&Drink Studio: este managerul restaurantului, somelier dar și maître d’hôtel, adica se ocupa de bunul mers al serviciilor în restaurant. Profesia de somelier a venit in urma mai multor ani de activitate, in care a ințeles rolul vinului si a dorit sa il aprofundeze.

S-ar putea să-ți placă și...