TARGURI & FESTIVALURI

In cadrul HomeFest, cultura e la ea acasa

HomeFest revine anul acesta, intre 15 si 25 martie, in casele din Bucuresti, cu noi experiente culturale inedite. Nu, nu e nimic televizat, ci sufrageriile vor aduce la un loc gazde, artisti, vecini si spectatori. Intr-un spatiu domestic, ne vom putea delecta vizual si emotional cu piese de teatru, performance-uri, filme, arta si concerte.

Potrivit comunicatului de presa, deschiderea festivalului va avea loc, marti seara, cu o serie de performance-uri reunite sub umbrela FAMILY Dreaming & Lucid VITA, in care Maria Hera şi Thanh Hoa Luong abordeaza subiecte legate de memorie, corp, vise si realitate, in spaţiul comun al unui bloc din zona Stefan cel Mare.

Pe parcursul festivalului, scene de apartament din Armeneasca pana in Vitan, Muncii sau 13 Septembrie vor gazdui alte sase performance-uri ale unor artisti locali sau straini, intre care si BlueGorillA, spectacol ce vine din Amsterdam, odata cu Alice Pons si Olivia Rechowsky sau avanpremiera performance-ului Platon sau Who do you think you’re fooling, de si cu Maria Balabas, Nicoleta Lefter, Cristian Iftode, Mihai Balabas, Mihai Barabancea, Daria Ghiu si Alexandru Ciubotariu.

Intre 18 si 20 martie, HomeFest gazduieste performance-ul unu-la-unu al artistului Farid Fairuz, You might as well have sung the Swedish national anthem, prezentat de Festivalul de Dans si Arte Performative LIKE CNDB 2016, partener special al HomeFest-ului din acest an.

Ziua de 20 martie este dedicată filmului, propunand cele sapte episoade ale Bucharest housing stories si filmul- documentar Common Ground.

In seara de joi, 24 martie, Mugur Grosu ne asteapta la Filme de cartier, urmate de un concert.

Intre zilele de performance, teatru, film, arta si muzica, HomeFest va organiza si o intalnire inedita cu invitatul special al festivalului, Vintila Mihailescu, intr-un apartament din zona Mantuleasa.

In traditia HomeFest, biletul de intrare la evenimentele festivalului este inlocuit de o carte adusa de spectator. Toate cartile stranse vor fi donate unor biblioteci din zona rurala.

Informatiile despre proiectul HomeFest si programul festivalului pot fi accesate aici.

HomeFest este primul festival artistic care se desfasoara in case si apartamente. Daca primariile se ocupa de fatade, echipa HomeFest propune reabilitări interioare prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte. Incepând cu 2014, HomeFest aduce arta in spațiul domestic, transforma sufragerii si dormitoare in scene, ofera un bun prilej de a vă întalni vecinii si în alta parte decat pe scara blocului sau la piata. HomeFest inseamna cultura de casa!

S-ar putea să-ți placă și...