TARGURI & FESTIVALURI TIMP LIBER

Maghiari și gay pe aceeași scenă la Bucharest Fringe

În urmă cu câteva zile a început ediția a opta a Maratonului de Teatru Independent, Bucharest Fringe. În fiecare zi, au loc spectacole de teatru, câte două-trei la număr, prezentate de trupe independente venite la București din toată țara. Festivalul se va încheia pe 7 octombrie.

Întâmplător sau nu, unul dintre spectacolele din festival, care se va juca pe scena Teatrului Apropo din Bucuresti, la ora 16, pe data de 6 octombrie 2018, are un subiect extrem de sensibil: situația comunității gay din Transilvania. Piesa de teatru se numește Bucurie și fericire, are un text scris de Székely Csaba, regia și scenografia sunt semnate de Ándi Gherghe, iar distribuția este maghiară.

În prezentarea spectacolului se spune că  ”de fapt, acesta nu este deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate și să tacă. Și să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Și atunci toată lumea este fericită. Piesa prezintă niște oameni obișnuiți. Femei și bărbați, orășeni și săteni, gay și heterosexuali. Niște destine paralele care se întâlnesc și se despart. Având câteva certuri nesemnificative, probleme false, frecușuri, isterii minore. Nimic important. Sunt oameni fericiți.”

Prețul unui bilet standard este de 35 de lei, dar există și pachete cu reduceri în cazul achiziționării mai multor bilete.

Găsiți toate informațiile, inclusiv programul festivalului Bucharest Fringe pe site-ul bfringe.ro

 

S-ar putea să-ți placă și...